Britisk band anklager Hugo Boss for plagiat

- De prøver ikke engang å kamuflere det.

POPULÆRE: The xx består av Jamie Smith, Romy Madley Croft og Oliver Sim. Det britiske bandet startet opp i 2005. Foto: NTB Scanpix
POPULÆRE: The xx består av Jamie Smith, Romy Madley Croft og Oliver Sim. Det britiske bandet startet opp i 2005. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Det britiske indiebandet The xx har siden utgivelsen av debutalbumet «xx» i 2009, blitt hyllet av både kritikere og fans.

Gruppas kanskje mest kjente låt, «Intro», har ved en rekke anledninger blitt brukt i ulike settinger, blant annet i reklamefilmer for AT&T og Danske Bank, samt i TV-serier som «Cold Case», «Law & Order» og «Lie To Me». 

- Dårlig kamuflert versjon Bandets plateselskap, Young Turks går nå ut på Twitter og anklager Hugo Boss' reklamefilm «Master The Light» for det de mener er plagiat av nettopp «Intro».

- Med tanke på at dette er et firma som bygger rundt det å ha et originalt design, er det ikke da rart at man vil betale for en så dårlig kamuflert versjon?, skriver plateselskapet.

En rekke fans har også kommet med kritikk til Hugo Boss, hvor også de mener at likhetene er store. 

Kjent merke - De prøver ikke engang å kamuflere det, skriver en.

- Siden Hugo Boss kan kopiere fra The xx, så kan vel vi kjøpe kopier av deres solbriller?, skriver en annen. 

Hugo Boss er kjent for å spesialiserer seg på herreklær i den dyre prisklassen. De er også kjent for å lage blant annet parfymer og briller.

Selskapet har så langt ikke kommentert saken.