Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Britisk band med Utøya-låt

- Det vonde kan kan gå over.

Det bristiske heavymetallbandet Beholder har nylig gitt gitt ut låta «Frozen Steps to Utoya» omhandlene massakren som fant sted i Tyrifjorden den 22. juli 2011, der 69 mennesker ble drept.

- Vi er et band som folk, på grunn av sjangeren vi er i, sikkert tror skriver låter om drager og sånn, men slik er det ikke. Vi skriver om det som berører oss og det som skjer i verden. Og dette berørte oss. Uansett om det er organisert terrorisme eller en ensom ulv, så ble masse barn revet bort. Det er det som gjorde det sterkeste inntrykket. Vi har mange norske venner, vært i Norge flere ganger og lydteknikeren vår er norsk, sier vokalist Simon Hall.

Han forteller at Beholder har brukt fem år på låta, som skal være en hyllest til både de drepte og de overlevende.

- Men vi så hvordan alle reagerte i tida etterpå, ved å gå i rosemarsj selv om venner og kjente var borte - og nekte å la frykten vinne. Vi håper det ikke bare er en passende hyllest til de avdøde, men også til de overlevende. På forrige album, fra 2012, var tekstene sinte. Denne runden er vi mildere. Vi prøver å si at det vonde kan kan gå over. Også etter handlingene til en jævla drittsekk. Vi må klare å tenke positivt. Det er så mye frykt og smerte i samfunnet nå. Bare se etter hendelsene i Paris. Jeg vet det høres veldig hippieaktig ut, men vi kan ikke la dem vinne, sier Hall.

Bandet har allerede spilt låta under konsert i Norge, i Sandnes, i fjor.

- Det var veldig emosjonelt. Man kunne se felleskapet i lokalet. Det var der jeg skjønte at låta er spesiell.

Metallvokalisten sier at de ikke har fått noen negative reaksjoner på at de bruker tragedien som basis for en låt.

- Vi har bare fått positiv respons og mange takker oss for at vi har laget den, sier Hall.

BANDET: Beholder fra Coventry og Leicester i England. Foto: Privat
BANDET: Beholder fra Coventry og Leicester i England. Foto: Privat Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media