Britisk feelgood

Erkebritisk og friskt om en søt, gammel massemorder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: «En hushjelp til besvær» er en sjarmerende britisk komedie, som i en ørken av amerikansk lavmålshumor, fungerer som en forfriskende oase. Jo da, det går litt tregt framover, som det ofte gjør i britiske komedier, og jo da, du humrer mer enn du ler. Men behøver det å være crazykomikk med både spy og penetrerte paier for at det skal være morsomt? Ikke i det hele tatt, og takk Gud for det - noe som det gjøres mye av i filmen.

Impotent prest

Mr. Bean himself, Rowan Atkinson, spiller nemlig den impotente presten Walter Goodfellow. Sammen med sin kone, Gloria (Kristin Scott Thomas) og sine to barn, lever han et fredelig og ganske så kjedelig liv på den engelske landsbygda. Hverdagen består av naboer som stikker nesa si i altfor mye, og en amerikansk golfinstruktør (Patric Swayze) som lusker rundt gjerdene. Ekteskapet paret imellom er heller ikke lenger hva det var. I hvert fall helt til hushjelpen Grace (Maggie Smith) dukker opp. I beste «massemord»-stil harselerer «En hushjelp til besvær» med uskyldige massemord. Det er svart, tørt og ganske så morsomt.

Leverer

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer