Britisk feelgood

Erkebritisk og friskt om en søt, gammel massemorder.

FILM: «En hushjelp til besvær» er en sjarmerende britisk komedie, som i en ørken av amerikansk lavmålshumor, fungerer som en forfriskende oase. Jo da, det går litt tregt framover, som det ofte gjør i britiske komedier, og jo da, du humrer mer enn du ler. Men behøver det å være crazykomikk med både spy og penetrerte paier for at det skal være morsomt? Ikke i det hele tatt, og takk Gud for det - noe som det gjøres mye av i filmen.

Impotent prest

Mr. Bean himself, Rowan Atkinson, spiller nemlig den impotente presten Walter Goodfellow. Sammen med sin kone, Gloria (Kristin Scott Thomas) og sine to barn, lever han et fredelig og ganske så kjedelig liv på den engelske landsbygda. Hverdagen består av naboer som stikker nesa si i altfor mye, og en amerikansk golfinstruktør (Patric Swayze) som lusker rundt gjerdene. Ekteskapet paret imellom er heller ikke lenger hva det var. I hvert fall helt til hushjelpen Grace (Maggie Smith) dukker opp. I beste «massemord»-stil harselerer «En hushjelp til besvær» med uskyldige massemord. Det er svart, tørt og ganske så morsomt.

Leverer

Skuespillerne, med Maggie Smith i spissen, leverer til gagns. Det skulle bare mangle, de har spilt liknende rolle mange ganger før. I det store og det hele utarter filmen seg akkurat som man forventer, men hva gjør vel det, når man venter på noe godt.