Britisk politi advarer mot livsfarlig «Harry Potter»-attraksjon

Vågale fans klatrer på ikonisk jernbanebru.

IKONISK BRU: Den 114 år gamle jernbanebrua ved Glenfinnan i Skottland har blitt et populært besøksmål takket være «Harry Potter»-filmene.   Foto: NTB Scanpix
IKONISK BRU: Den 114 år gamle jernbanebrua ved Glenfinnan i Skottland har blitt et populært besøksmål takket være «Harry Potter»-filmene. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Alle som har lest «Harry Potter»-bøkene, eller sett filmene, kjenner til «Galtvortekspressen» - den fiktive togruta mellom London og den helmagiske byen Galtvang.

Toget benyttes som kjent av elevene med trolldomskolen Galtvort, og i filmene strekker linja seg over en spektakulær jernbanebru, en såkalt viadukt.

I virkeligheten ligger den 114 år gamle brua i det skotske høylandet, og brukes til vanlig togtrafikk.

Går langs skinnene Hardbarka «Harry Potter»-fans har i en årrekke strømmet til innspillingsstedet for å få et glimt av den ikoniske konstruksjonen.

Enkelte strekker seg riktignok litt lenger enn andre. Sky News skriver at flere mennesker skal ha blitt observert langs togskinnene, blant annet en familie med to små barn.

Nå advarer politet mot den livsfarlige aktiviteten.

- Vi vet at mange besøkende vil oppleve både viadukten og det naturskjønne området, men det er viktig å ha fornuften i behold, sier politbetjent Nicky Ritchie til Sky News, og legger til at det er ulovlig å ferdes over skinnene.

- Høy hastighet Mark Hendersen, talsmann for det britiske jernbaneverket, opplyser at det i verste fall kan føre til dødsulykker.

- Tog i høy hastighet bruker lang tid på å bremse, og sannsynligheten for å bli truffet er stor, sier han.

Bøkene om Harry Potter regnes som en av de mest suksessfulle bokseriene noensinne. Den første boken «Harry Potter og de vises stein» ble utgitt i 1997, mens den sjuende og siste boken «Dødstalismanene» kom ut i 2007.

J.K Rowling har oppnådd stor popularitet og har solgt i mer enn 400 millioner kopier verden over på over 60 forskjellige språk.

Tidligere har forfatteren fortalt at alle figurene i Harry Potter-universet har sin egen bakhistorie, og i september slapp hun den første historien - som omhandler Harry Potters familie.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram