Britisk politiker pågrepet for lekkasjer til media

Risikerer livstid i fengsel.

<strong>ARRESTERT:</strong> Arrestasjonen av Damian Green beskrives som «stalinistisk» av opposisjonen i Storbritannia.
ARRESTERT: Arrestasjonen av Damian Green beskrives som «stalinistisk» av opposisjonen i Storbritannia. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går gikk britisk antiterror-politi til aksjon mot den konservative britiske parlamentarikeren Damian Green (52).

Green er nå mistenkt for offentliggjøring av konfidensielle dokumenter. Disse har ført til avsløringer som har vært svært pinlige for regjeringen.

Arrestasjonen beskrives av den konservative opposisjonen som «stalinistisk», og har ført til en voldsom politisk krangel, ifølge den konservative avisa Daily Mail.

Risikerer livstid
Blant informasjonen Green er beskyldt for å ha lekket til pressen, er et dokument som avslørte at en ulovlig innvandrer hadde jobbet som rengjører i et regjeringsbygg.

Et annet dokument avslørte at flere tusen ulovlige innvandrere kan ha fått sikkerhetsjobber som ga dem tilgang til sensitiv informasjon.

En mann i 20-åra, ansatt i innenriksdepartementet, ble for ti dager siden arrestert i det britiske medier antar er samme sak.

Etter å ha blitt avhørt ble politikeren løslatt mot kausjon i går kveld. Til et ventende pressekorps ga Green - som tidligere har jobbet som journalist i Channel 4 og Times -  uttrykk for at han mente  hele saken var politisk motivert.

- I et demokrati har opposisjonspolitikerne plikt til å holde regjeringen til ansvar. Jeg ble valgt inn til underhuset for å gjøre nettopp dette, og det er også noe jeg vil fortsette med.

Ifølge Daily Mail har forbrytelsen han er mistenkt for en strafferamme på livstid i fengsel.

Visste ingenting
Til The Guardian sier regjeringskilder at statsminister Gordon Brown og Labour nå forbereder seg på et massivt angrep fra sine politiske motstandere.

Regjeringstoppene nekter imidlertid for at de var informert om arrestasjonen.

- Det er klart at ministrene ikke visste noe om denne arrestasjonen. Dette er kun en politisak, sier en talsmann til avisa.

Dette er imidlertid ikke godt nok for Tory-kritikerne, som mener arrestasjonen hadde forferdelig dårlig timing.

- Det er en pervers prioritering at politimenn går inn i parlamentet på samme dag som Mumbai teller sine døde, sier en kilde til The Guardian.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer