Britisk popsensasjon stanser singelutgivelse av en av høstens mest populære norske låter

Sam Smith frykter Sondre Justads coverversjon.

NORSK NEKT: Sam Smith (til høyre) har hatt enorm suksess med låta «Stay With Me». Men da P3 heller begynte å spille Sondre Justads (innfelt) norskspråklige coverversjon, og den begynte å bli mer populær der enn hans egen original, ville ikke han og låtskriverne at Justad skulle få gi ut coverlåta som singel. Foto: NTB Scanpix / Bjørnar Øvrebø
NORSK NEKT: Sam Smith (til høyre) har hatt enorm suksess med låta «Stay With Me». Men da P3 heller begynte å spille Sondre Justads (innfelt) norskspråklige coverversjon, og den begynte å bli mer populær der enn hans egen original, ville ikke han og låtskriverne at Justad skulle få gi ut coverlåta som singel. Foto: NTB Scanpix / Bjørnar Øvrebø Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den siste måneden har den norske artisten Sondre Justads «Bli hos mæ», coverversjonen av Sam Smiths «Stay With Me», herjet NRK P3.

Justad framførte hiten med omskrevet, norsk tekst på radioprogrammet «Christine» den 14. august. Tilbakemeldingene var så gode at P3 valgte å A-liste den norske versjonen - noe som nesten aldri skjer med liveinnspillinger - og dermed gjorde den til en av september måneds mest spilte låter.

Justad hadde derfor lyst til å gi ut coverlåta som singel, men fikk i går et endelig nei av to av de tre låtskriverne som står bak låta, via Sony/ATV Music Publishing og Universal Music Publishing Groups avdeling i Sverige.

- Vi har forståelse for at vi ikke fikk lov av låtskriverne til å gi ut «Bli hos mæ» som singel siden Sam Smiths egen låt fremdeles er populær i Norge, sier Justads manager Julius Diesen til Dagbladet.

Ikke Smiths venner Låtskrivere har nemlig et rettslig vern mot at andre kan gjøre endringer i verket deres, med mindre de har gitt godkjennelse til det, opplyser Tonos kommunikasjonssjef Willy Martinsen.

Ifølge kilder Dagbladet har snakket med var Sam Smiths representanter redd for at den populære, norske coverversjonen skulle konkurrere med og ta oppmerksomhet fra originallåta på det norske markedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer