PUNK-TRUMP: Peter Bywaters trodde neppe at han skulle bli nektet innreise i USA på grunn av at han kledde seg ut som Donald Trunmp under en turne i Tyskland i fjor. Men ifølge ham selv er det akkurat det han ble. Foto: Skjermdump / YouTube
PUNK-TRUMP: Peter Bywaters trodde neppe at han skulle bli nektet innreise i USA på grunn av at han kledde seg ut som Donald Trunmp under en turne i Tyskland i fjor. Men ifølge ham selv er det akkurat det han ble. Foto: Skjermdump / YouTubeVis mer

Britisk punkrocker hevder han ble nektet innreise til USA på grunn av Trump-utkledning

Fikk pass og telefon beslaglagt.

(Dagbladet): Den britiske punkrockeren Peter Bywaters, frontfigur i bandet Peter and the Test Tube Babies, var lørdag på vei til USA, der bandet hans skulle spille en konsert på Punk Invasion Festival i Santa Ana i California.

Nektet innreise

Men så langt kom aldri Bywaters. Som bandet selv skriver på Facebook:

«På grunn av president Trumps nye regime har det blitt bygget en mur over Atlanterhavet og nektet Peter adgang til USA».

I utgangspunktet skulle man tro at en britisk musiker ikke skulle ha de store problemene med å komme seg inn i USA, men etter å ha landet i San Francisco skal Bywaters ha blitt tatt til side og avhørt i seks timer av toll- og grensevakter, skriver TeamRock.com.

Kledd seg ut som Trump

Der ble han konfrontert med bilder og videoer av seg selv, hentet fra bandets Tysklands-turne i fjor sommer, som de kalte The Jinx «Presidential Tour 2016».

Under turneen kledde Bywaters seg ut som Trump og gikk også ut mot ham.

Bywaters telefon og pass skal ha blitt beslaglagt, og han ble også tatt bilde av, måtte avgi DNA-prøve og avgi forklaring, før han ble fulgt tilbake til flyet tilbake til London.

- Jeg hadde bare vært der i 30 sekunder da toll- og grensevakten snudde skjermen sin mot meg og sa: «Er dette deg?». Og der, over hele skjermen, var en video fra vår Tysklands-turné, med meg utkledd som Trump mens jeg røykte på en falsk joint, sier Bywaters.

- Fra det øyeblikket gikk det bare nedover. Seks timer seinere ble jeg eskortert til plassen min på flyet.

Dermed måtte bandmedlemmene hans pent finne seg i å hente inn gjestevokalister for å få gjennomført festivalopptredenen sin.

Peter and the Test Tube Babies har holdt det gående siden 1978. De er en del av en den såkalte Oi!-sjangeren, en undersjanger av punkrock, og er kjent for sine morsomme og absurde tekster.