Britisk «Snømannen»-boktrailer vant pris

Se «Detective Harry Hole» her.

||| (Dagbladet): Ikke før kom nyheten om at Jo Nesbø har solgt filmrettighetene til «Snømannen» til et britisk filmselskap, så dukket det opp en britisk filmtrailer for «The Snowman».

Det er ikke filmbransjen som har blitt umenneskelig kjapp.

Derimot dreier det seg derimot om en såkalt boktrailer. Nesbøs «The Snowman» var en av fire krimromaner som var plukket ut til å være med i Book Video Awards 2010, en konkurranse i regi av forlaget Random House og bransjebladet The Bookseller.

Overlegen seier
Bokbransjen har lært av filmbransjen, og de siste årene har boktrailere har blitt mer og mer vanlige i forbindelse med markedsføring av bøker. Studenter fra den britiske filmskolen, National Film and Television School (NFTS) laget én trailer til hver av de fire bøkene, og lot publikum stemme fram den beste via nettbutikken Foyles.co.uk.

HARRY HOLE: Slik ser Harry Hole ut i den britiske boktraileren. Foto: FRA TRAILEREN
HARRY HOLE: Slik ser Harry Hole ut i den britiske boktraileren. Foto: FRA TRAILEREN Vis mer

Resultatet: «The Snowman» ble publikumsvinner, med nesten 40 prosent av stemmene, skriver The Bookseller.

Det er to studenter ved navn Chris Moon og Yasmin Al Naib som har laget vinnertraileren.

Detective Harry Hole
Boktraileren ligner til forveksling en filmtrailer, og kan kanskje gi inspirasjon til filmselskapet Working Title, når de nå skal gå igang med å utvikle Nesbøs manus for det store lerretet. Nordmenn får i alle fall en forsmak på hvordan det høres ut når «Detective Harry Hole» presenterer seg på engelsk.

Det framgår ikke av traileren hva skuespilleren som spiller Hole i boktraileren heter. Men det er verken Gerard Butler eller Paul Bettany, som flere nordmenn ønsker seg.