<strong>STØTTEGRUPPE:</strong> Colin Gunn (42) fikk opprettet en profil på Facebook og kunne kommunisere med sine kriminelle kamerater fra fengselet han soner for drap. Profilen er fjernet etter avsløringen, men støttegruppa til 42-åringen er fremdeles åpen. FAKSIMILE: Facebook
STØTTEGRUPPE: Colin Gunn (42) fikk opprettet en profil på Facebook og kunne kommunisere med sine kriminelle kamerater fra fengselet han soner for drap. Profilen er fjernet etter avsløringen, men støttegruppa til 42-åringen er fremdeles åpen. FAKSIMILE: Facebook Vis mer

Britisk superkriminell drev «Facebook-mafia»

Colin Gunn (42) skal ha styrt narkokartell fra høysikkerhetsfengsel via Facebook-profil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||
(Dagbladet): Colin Gunn omtales som en av Storbritannias farligste menn.

Han soner for tiden en dom på 35 år i fengsel for å ha bestilt drapene på to besteforeldre i Lincolnshire i 2004. Drapet var ren hevn etter ofrenes sønn skal ha drept en i familien til Gunn.

Det var et omfattende politiarbeid å få Gunn tatt og han fikk ikke drapsdommen før i juni i fjor. Du kan lese hele opprullingen i en egen sak hos Times Online her.

Britiske medier beskriver Gunn som en gudfar for underverdenen. Fredag ble det avslørt at mannen har kunnet styre sitt narkotikanettverk og annen organisert kriminalitet fra innsiden av murene i høysikkerhetsfengselet Long Lartin i Worcestershire, der han soner.

Brukte mobilenMed 565 venner på Facebook, mange av dem kriminelle, har han kommunisert med omverdenen de siste par månedene, skriver Times Online.

Ifølge avisa hevder Gunn at han fikk tillatelse til å opprette Facebook-profilen av fengselsdirektøren, og hevdet at det var hans rett som menneske. Han skal ha brukt en mobiltelefon for å komme på internett.

I ett av hans innlegg på sin egen profil skriver 42-åringen:

- En dag vil jeg komme hjem og jeg kan ikke vente med å se visse personer i øynene og se deres frykt over at jeg er der.

I et annet innlegg skriver han:

- Det er godt å ha en måte å fortelle dere hvordan jeg har det. Noen av dere vil få ordentlig juling, noen har sviktet meg veldig og dere vil bli navngitt, rotter.

Bestwood cartelGunn drev sine forbrytelser i byen Nottingham. Times Online skriver at byen har fått kallenavnet «assassination city», mye på grunn av ham.

Gjengen hans ble kalt Bestwood cartel — og var nærmest kjent for å drive byen med jernhånd gjennom vold, narkotika og hyppige skyteepisoder før den antatte lederen ble fengslet for seks år siden.

Gunn har trolig hatt daglig tilgang til profilen sin, men den ble fjernet etter at avisa skrev om det på fredag denne uka.

StøttegruppeJustisminister Jack Straw sier han vil slå hardt ned mot fanger som kommuniserer via Facebook i framtida.

Han understreker at bruk av sosiale medier er strengt forbudt bak murene og sier Gunn aldri fikk godkjennelse til å opprette profilen, heter det i en uttalelse fra justisdepartementet.

Selv om 42-åringens profil er fjerna, figurerer Gunn fremdeles på Facebook. Det er opprettet en gruppe for å frigi den drapsdømte. 1648 personer har meldt seg inn så langt.

- I lys av disse avsløringene jobber vi tett med Justisdepartementet for å se på hva slags tiltak vi kan gjøre for å forhindre dette, sier en talsperson for Facebook.

<strong>PROFILEN SLETTET:</strong> Her er en bufret versjon av den slettede profilen til Colin Gunn på Google.
PROFILEN SLETTET: Her er en bufret versjon av den slettede profilen til Colin Gunn på Google. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer