Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Britisk thriller-doldis kommer fram i lyset med «Ravnen»

Wandrups utvalgte: Lionel Davidsons beste roman utgis endelig på norsk.

I ØRKENEN: Lionel Davidson har aldri oppnådd samme kjendisstatus som John Le Carré og Frederick Forsyth. Men han har vært hyllet av flere kolleger, blant andre Graham Greene, for sine eventyrlige thrillere.
I ØRKENEN: Lionel Davidson har aldri oppnådd samme kjendisstatus som John Le Carré og Frederick Forsyth. Men han har vært hyllet av flere kolleger, blant andre Graham Greene, for sine eventyrlige thrillere. Vis mer

PÅSKEKRIM: Lionel Davidson (1922-2009) har i mange år vært en hemmelighet for norske lesere. Bare et par av hans bøker har vært oversatt. Den britiske spion- og thrillerforfatteren debuterte med romanen «The Night of the Wenceslas» («Skjebnenatt i Praha») i 1960 og tilhører den samme generasjonen som John Le Carré, Len Deighton og Frederick Forsyth.

Nå kommer hans siste mesterverk, «Kolymsky Heights» (1994) ut under tittelen «Ravnen», oversatt av Bjørn Alex Herrman. Boka har i det siste hatt en velfortjent renessanse i hjemlandet.

OMSIDER PÅ NORSK: Britisk thriller-klassiker fra 1994.
OMSIDER PÅ NORSK: Britisk thriller-klassiker fra 1994. Vis mer

Forlaget Pelikanen utgir dermed sin første krim, og det med en klassiker av edleste merke. Boka handler om en kanadisk eventyrer som på oppdrag forsøker å finne ut hva som foregår i et hemmelig russisk genforskningssenter i Sibir. Den tredobbelte Golden Dagger-prisvinneren Davidson overgår seg selv i overraskelser og cliffhangere i denne frostkalde og sitrende romanen.