Britiske artister tjener mer på vinylsalg enn på Youtube

Eksperter mener det er liknende tendenser i Norge.

SELGER LP-PLATER: En av de britiske artistene som gjorde det best i fjor var uten tvil Adele. Med sitt album «25», solgte hun flest album internasjonalt i fjor. Det inkluderer LP-plater. Det tjente hun mer på enn Youtube-avspillinger, om vi skal tro tallene. Foto: HENNING KAISER/dpa, NTB scanpix
SELGER LP-PLATER: En av de britiske artistene som gjorde det best i fjor var uten tvil Adele. Med sitt album «25», solgte hun flest album internasjonalt i fjor. Det inkluderer LP-plater. Det tjente hun mer på enn Youtube-avspillinger, om vi skal tro tallene. Foto: HENNING KAISER/dpa, NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er liten tvil om at strømmetjenester som Spotify og Tidal har redefinert hvordan vi hører på musikk.

Det en imidlertid kanskje ikke skulle trodd, var at salg av gammeldagse vinylplater ga mer gevinst for artistene enn milliarder av musikkvideo-avspillinger på Youtube.

Slik er tilfellet i Storbritannia. Der har vinylsalget økt for åttende året på rad, og salget tjener inn nesten 12 millioner kroner mer enn hva musikkvideostrømminga gjør.

- Oppmuntrende, sier britisk sjef for musikkpromotering til The Guardian.

Store økninger Til tross for at strømming av musikkvideoer økte med nesten 88 prosent i fjor, tar altså salget av fysiske LP-plater overhånd for reklameinntektene videoene genererer.

Totalt tjente videoavspillinger inn 296 millioner norske kroner til den britiske platebransjen. Salget av vinylplater genererte derimot en inntekt på hele 305 millioner kroner.

The Guardian skriver at det ikke har vært solgt flere LP-er siden 1994, da blant andre Bon Jovi toppet hitlistene. Hele to millioner vinylplater av britiske artister ble revert bort fra hyllene i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer