TOK BRONSE: Både Daniel Goodfellow (t.h) og Thomas Daley (t.v) kunne slippe jubelen løs etter å ha hentet hjem Storbritannias første OL-medalje under gårsdagens 10 meter synkronstup for menn. Enkelte britiske medier var imidertid ikke spesielt synkrone i dekninga av de to bronsevinnerne. Foto: Bernd Thissen / EPA / NTB Scanpix
TOK BRONSE: Både Daniel Goodfellow (t.h) og Thomas Daley (t.v) kunne slippe jubelen løs etter å ha hentet hjem Storbritannias første OL-medalje under gårsdagens 10 meter synkronstup for menn. Enkelte britiske medier var imidertid ikke spesielt synkrone i dekninga av de to bronsevinnerne. Foto: Bernd Thissen / EPA / NTB ScanpixVis mer

Britiske aviser klippet vekk bronsevinneren: - Er det mulig?

Mora til OL-stuperen Daniel Goodfellow er forbanna.

(Dagbladet): Britene kunne juble da stupeduoen Thomas Daley (22) og Daniel Goodfellow (19) hentet hjem Storbritannias første OL-medalje under gårsdagens 10 meter synkronstup for menn.

Bragden var naturlig nok forsidestoff hos mange av landets største aviser i dag. Enkelte av dem så imidlertid ut til å ha glemt at OL-grenen faktisk er en lagidrett.

Ifølge The Guardian unnlot både Daily Mail, The Daily Telegraph og Daily Express (inni avisa) å inkludere Daniel Goodfellow på bildene. Partneren Thomas Daley fikk i stedet ha all oppmerksomheten for seg selv, jublende alene i badetrusa.

Misfornøyd bronse-mor

Og det stopper ikke der. Avisa The Times har i tillegg formulert ingresspoenget i dagens papirsak om bronsevinnerne slik: «Daley og hans stupepartner var målløse etter å ha stukket av med bronse i de dramatiske sluttminuttene».

Flere spør så nå hva som har vært tanken bak å gi Daniel Goodfellow mindre medieomtale enn den åpenbart mer populære Thomas Daley.

En av dem er Goodfellows mor, Sharon Goodfellow. Og hun er ikke blid.

- Dette er veldig overraskende. Hvordan er det mulig? Jeg er Dans mamma, skriver Goodfellow på Twitter som svar til en BBC-journalist som har delt forsida til The Daily Telegraph.

- Ufølsomt

Seinere fulgte hun opp med nok en sint Twitter-melding:

- Tok akkurat en sveip over nyhetsnettstedene. Så utrolig ufølsomt!

Det virker som om mor Goodfellow har tatt sønnens manglende bildeomtale noe tyngre enn bronsevinneren selv. I et intervju med BBC forklarer Daniel Goodfellow at han «ikke kunne ha brydd seg mindre».

- Det spiller virkelig ingen rolle. Jeg må be mamma om å holde seg unna Twitter, spøker han.

OL HAR STARTET: 5. August var den offisielle åpningsseremonien til olympiske leker i Rio, Brasil. Se deler av det spektakulære showet her. Video: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Kan ha handlet om plass
At Daniel Goodfellow fikk mindre oppmerksomhet enn makkeren hos enkelte britiske aviser i dag, har ikke nødvendigvis vært vondt ment, tror Bob Satchwell, generalsekretær i interesseorganisasjonen Society of Editors (britenes svar på Norsk Redaktørforening).

- Dette kan ha handlet om noe så enkelt som tilgjengelig plass i avisformatet. Kanskje de nevnte mediene i dette tilfellet trengte han som var høyest, sier Satchwell til BBC.

Han legger også til at mistenker Tom Daley for å være «den mest gjenkjennelige» for leserne.

The Times' sportsredaktør har for øvrig tatt til orde på Twitter for å forsvare ingressformuleringen der Goodfellows navn ble erstattet med «stupepartneren».

- Det er resultatet av en stram deadline. Dessuten har jeg sett langt flere tv-intervjuer med Tom enn med Dan. Hvorfor skal avisene gjøre det annerledes, skriver redaktøren.

Det bør også nevnes at Thomas Daley har konkurrert på individuelt nivå i flere år, med overskrifter som ene og alene har handlet om ham.