Britiske flypassasjerer skal få se norsk togtur minutt for minutt

Sakte-tv til nye høyder.

NÅR NYE HØYDER:  Sakte-tv har vært en suksess på norske tv-skjermer og fått mange til å klø seg i hodet i utlandet. Nå skal «Bergensbanen minutt for minutt» vises til britiske flypassasjerer. Foto: NRK
NÅR NYE HØYDER: Sakte-tv har vært en suksess på norske tv-skjermer og fått mange til å klø seg i hodet i utlandet. Nå skal «Bergensbanen minutt for minutt» vises til britiske flypassasjerer. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det særnorske fenomentet sakte-tv, eller «slow-tv» i utlandet, har fått mye oppmerksomhet. At millioner av nordmenn har samlet seg foran tv-skjermen for å se Hurtigrutas ferd langs kysten minutt for minutt, eller at vedkubber går opp i flammer i «Nasjonal vedkveld», har fått mange til å klø seg i hodet.

Og nå når et av disse langsomme konseptene nye høyder.

CNN skriver at passasjerer som flyr med British Airways snart vil se kunne se «Bergensbanen minutt for minutt». Det er i løpet av juli at flypassasjerene får tilbudet om å se «hver tomme av en langsom togreise til den norske hovedstaden».

- Kjedelig? «Bergensbanen minutt for minutt» ble laget for NRK i 2009, og er gitt ut på DVD. Det saktegående reiseprogrammet varer i sju timer, og man opplever norsk natur mellom Oslo og Bergen.

CNN virker skeptisk til at flyselskapet skal vise togturen, og har valgt overskrifta «Er dette den kjedeligste innflyvingen noensinne?».

De skriver videre på sine nettsider at filmen ikke har noen kommentarer for å friske opp handlingen, men at «høydepunktene skal være å kjøre igjennom tunneler og at noen barn vinker fra en stasjon (CNN kan ikke bekrefte dette, fordi vi har ikke sju timer å avse)».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer