SPILLER LENNON-LÅT: Kirkeklokkene til Liverpool-katedralen skal spille en nokså utradisjonell låt under Futuresonic-festivalen i mai. Foto: RAINER EBERT, LASTET OPP PÅ FLICKR MED EN CREATIVE COMMONS-LISENS.
SPILLER LENNON-LÅT: Kirkeklokkene til Liverpool-katedralen skal spille en nokså utradisjonell låt under Futuresonic-festivalen i mai. Foto: RAINER EBERT, LASTET OPP PÅ FLICKR MED EN CREATIVE COMMONS-LISENS.Vis mer

Britiske kirkeklokker skal spille Lennons «Imagine»

Anti-religiøs låt inn i varmen.

(Dagbladet.no): Han provoserte Vatikanet og forårsaket platebrenning langs bibelbeltet i USA, etter sin berømte uttalelse om at the Beatles var større enn Jesus.

Derfor vil det nok overraske mange at britiske kirkekklokker skal spille en av John Lennons aller mest anti-religiøse låter i sommer.

Det dreier seg om «Imagine», som inneholder den berømte tekstlinjen «Imagine there's no heaven, it's easy if you try. No hell below us, above us only sky.»

Den skal spilles av kirkeklokkene til Liverpool-katedralen i mai, i forbindelse med den årlige Futuresonic-festivalen. Det melder den britiske avisa The Independent.

Lennon har selv omtalt låta som «anti-religiøs, anti-nasjonalistisk, anti-konvensjonell og anti-kapitalistisk». Men det ble ikke sett på som noen hindring da kirkeledelsen takket ja til å spille den.

- Vi tok selvfølgelig den sensitive delen av sangteksten i betraktning, sier en talsmann for katedralen til Liverpool Daily Post.

De legger imidlertid større vekt på at sangens fredsbudskap.

- Vi tror også det vil bli en veldig rørende og spirituell erfaring, som vil engasjere alle, også de som ikke vanligvis har så mye med steder for tilbedelse å gjøre, sier talsmannen.

Musikere begynner å øve på låta med håndbjeller i mars. Liverpool-katedralen er den nest største anglikanske katedralen i verden, og ble tegnet av Sir Giles Gilbert Scott i 1904.

INN I VARMEN: John Lennon, her med kona Yoko Ono i 1972, var kjent for sine anti-religiøse holdninger. Men nå skal en britisk kirke spille låta hans. Foto: SCANPIX /AP
INN I VARMEN: John Lennon, her med kona Yoko Ono i 1972, var kjent for sine anti-religiøse holdninger. Men nå skal en britisk kirke spille låta hans. Foto: SCANPIX /AP Vis mer