Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Britiske popdamer er ikke som andre popdamer

Katy B er kulere enn de fleste.

Foto: Sony Music.
Foto: Sony Music. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ALBUM: Britiske popdamer er ikke som andre popdamer. De har nemlig den britiske klubbmusikken å trekke veksler på - og gjør det mer enn gjerne.

Katy B har siden den Benga-produserte debutsingelen «Katy On A Mission» (2010) sluppet musikken sin på dubstepens og grimens hjemmebane Rinse, med London-institusjonens sjef Geeneus som viktigste samarbeidspartner.

På dette andrealbumet manøvrerer hun seg, med litt varierende sikkerhet, mellom disse kredible traktene og et poplandskap der Sugababes og Rihanna svever i bakgrunnen.

Høydepunktene er de mest delikat avslappede - deep house-sporet «Sapphire Blue», Jessie Ware-gjestede «Aaliyah» (som også var å finne på den drøyt året gamle gratis-EP «Danger») og r&b-lenende «Tumbling Down» og «Play», sistnevnte prydet av Samphas himmelske honningstemme. Også de mer klubba, tidsriktig housepregede låtene gjør seg godt.

image: Britiske popdamer er ikke som andre popdamer

Men selv om kraftballadene som «Crying For No Reason» og «Emotions» er ålreite nok, og Katy har mer enn nok stemme til å bære dem, stikker stilen seg såpass ut at det frastjeler «Little Red» helheten. Litt tøffere, så er vi der.

Hele Norges coronakart