Britiske Samantha (21) er høstens boksensasjon

Kalles den nye J.K.Rowling.

BRAKDEBUT: Samantha Shannon (21) har fått en drømmelansering av sin første bok, fantasyromanen «The Bone Season». Foto: MARK PRINGLE / BLOOMSBURY
BRAKDEBUT: Samantha Shannon (21) har fått en drømmelansering av sin første bok, fantasyromanen «The Bone Season». Foto: MARK PRINGLE / BLOOMSBURY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Hun er bare 21 år gammel, og har aldri før utgitt noe som helst, men både britisk og amerikansk bokbransje håper at Samantha Shannon skal redde inntjeningen for dem i høst.

Debutboka hennes, «The Bone Season», kom ut i USA og Storbritannia tirsdag denne uka, og har fått massiv omtale. Mange har sammenlignet 21-åringen med Harry Potter-forfatter J.K. Rowling.

Boka skal utgis på norsk av Kagge forlag 30. august, og får da tittelen «Drømmegjengeren».

Dystopisk fantasy I likhet med Rowling, skriver Shannon i et fantasy-univers, eller for å være mer presis, et dystopisk framtidsscenario med fantasyelementer. Og hun har skrevet kontrakt for en serie på sju bøker, med Potter-forlaget Bloomsbury.

Debutboka er solgt til mer enn 20 land, og Andy Serkis' produksjonsselskap, Imaginarum Studios, har kjøpt filmrettighetene.

Nylig ble det også kjent at boka er den første som er plukket ut i en ny bokklubb i regi av USAs nest største frokost tv-program, NBCs «Today». Ifølge The Bookseller håper forlaget at effekten vil bli den samme som for bøkene som blir plukket ut av bokklubben til Oprah Winfrey - og som umiddelbart blir bestselgere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer