Britney fikk hjelp fra Mads

Nordmannen Mads Hauge (31) har hjulpet Britney Spears med hennes album Circus som slippes i desember.

LONDON (Dagbladet): Fra sitt studio i London har bergenseren jobbet med etterarbeidet på popprinsessens comeback-album. Låten Hauge har bidratt til heter «My Baby», og er skrevet av Britney selv sammen med britiske Guy Sigsworth. Den handler om superstjernens mye omtalte forhold til barna sine.

- Guy sto bak innspillingen av låten, men ble opptatt med et annet album, faktisk den kommende plata til norske Kate Havnevik. Han sendte over de separate lydfilene fra Los Angeles, og jeg gjorde etterarbeidet, forteller Hauge.

«Soulmate» med Natasha

- Det var en del å jobbe med, for de hadde hatt dårlig tid da de var i studio. Det er en personlig låt om barna hennes, og Britney ønsket å skrive den om i siste liten. Likevel endte vi opp med å bruke originalen, forteller produsenten.

Den norske 31-åringen har tidligere gjort seg bemerket som gitarist, låtskriver og produsent for internasjonale stjerner.

Sin hittil største suksess opplevde Hauge i fjor sommer, med Europa-hitten «Soulmate», som han skrev sammen med artisten Natasha Bedingfield. De to skrev og spilte inn låten sammen - hjemme på Hauges soverom i London.Låten ble den største hiten på albumet, og skal etter planen slippes som singel i USA på nyåret.

Satser på USA

Etter 13 år i Liverpool og London pakker Hauge nå selv kofferten, og flytter til Los Angeles.

Britney fikk hjelp fra Mads

- Europeisk popmusikk har havnet stadig mer bakpå de siste årene. Det tydeligste tegnet på det så vi tidligere denne måneden under MTV Europe music awards, der ingen av prisene gikk til europeiske artister, med unntak av to hederspriser. Den amerikanske dominansen er nå total, sier Hauge.

Når 31-åringen prøver seg i USA går han i fotsporene til nordmennene Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen, som utgjør produsentduoen Stargate.

De to ble nylig kåret til Hitmakers of the Year 2008 av Rolling Stone Magazine, etter å ha gjort seg til multimillionærer gjennom arbeid med artister som Beyoncé, Rihanna og Mariah Carey.

SNART PLATEKLAR: Britney Spears nye album slippes i desember.