Britney frir til homofile fans

Amerikansk Hip Hop-artist mener Britney Spears (31) nyeste singel er homofil markedsføring.

NYTT ALBUM: Britney Spears (31) er i full gang med innspillingen av sitt åttende album. Den første singelen ble sluppet søndag.  Foto: Tor Arne Dalsnes, Dagbladet.
NYTT ALBUM: Britney Spears (31) er i full gang med innspillingen av sitt åttende album. Den første singelen ble sluppet søndag. Foto: Tor Arne Dalsnes, Dagbladet.Vis mer

(Dagbladet): Britney Spears (31) og hennes nye singel «Work Bitch» har møtt massiv kritikk fra rapper, poet og preformanceartist Mykki Blanco som på sin Twitter-konto hevder at popveteranen i sin nye låt frir til homofile fans - og deres lommebøker. Det skriver det amerikanske nyhetsnettstedet Huffington Post

Singelen, som ble sluppet søndag, er en smakebit fra Britneys åttende album, som kommer ut 3. desember. 

«Dette er ikke homofil stolthet, det er homofil markedsføring» skriver Blanco i en tweet søndag. Videre kaller rapperen låten for «tacky» og kritiserer, uten å nevne navn, flere kvinnelige pop-stjerner for å drive markedsføring mot en homofil fanskare.»

«Er det bare meg eller er alle kvinnelige pop-stjerner nå ute etter å sikre seg mest mulige homofile fans og homofile $ som mulig?»

På norgesbesøk
Blanco, som tidligere i år gjestet Norge i forbindelse med Øya-festivalen er kjent for å være en sterk forkjemper for kjønnsnøytralitet og likestilling for homofile.

Britney har også tidligere møtt kritikk for å fri til en homofil fanskare, da fra det svært homovennlige nettstedet Queerty, da hun i forbindelse med albumet gjorde en opptreden i San Franciscos «gay district», Castro.

OMSTRIDT: Det er ikke første gang Britney Spears blir beskyldt for å markedsføre låtene sine inn mot en homofil fanskare.  Foto:fotoweb
OMSTRIDT: Det er ikke første gang Britney Spears blir beskyldt for å markedsføre låtene sine inn mot en homofil fanskare. Foto:fotoweb Vis mer

Popyndlingen har ikke selv ønsket å kommentert kritikken. 

Lettkledd video
Også videoen til den nye låten har vekket oppsikt, til tross for at den ennå ikke er sluppet. Spears legger ikke skjul på at hennes nye musikkvideo kommer til å bli flørtende og het. De siste ukene har hun delt bilder med fansen og skrevet flere meldinger på Twitter om den pågående innspillingen.
Hun har blant annet publisert et bilde av seg selv iført en blå bikini og høye hæler med teksten:«WorkBitchDay2».

Kritikken virker derimot ikke som å ha nevneverdig påvirkning på den etablerte barnestjernens popularitet. Under et døgn etter at låten ble tilgjengelig på iTunes klatret den opp som nummer 1 i 40 land, blant andre Sverige og Finland.   

Turbulent fortid
Britney Spears har siden hun slo igjennom med albumet «...baby one more time» som 17-åring vært en av verdens største popstjerner. På slutten av 2000-tallet ble det stille fra popyndlingen, i alle fall på den musikalske fronten. Etter noen turbulente år på privatfronten med to graviditeter, fødsler, skilsmisse og rusproblemer spekulerte mange i om barnestjernens karriere var over.

I 2008 gjorde hun derimot spekulasjonen til skamme da hun ga ut albumet «Circus», som resulterte i førsteplass Billboard-listen for albumet så vel som første singel «Womanizer». Den påfølgende turneen ble den mest innbringende for en kvinnelig artist noen sinne, og Britney reiste seg igjen som en av vår tids største pop-ikoner. 

- Man gjør noe som er galt, og så lærer man fra dette og går videre. Men det kjennes som om jeg må betale for feilene mine i lang tid, sa hun den gang. 

LETTKLEDD: Spears teaser fansen med å legge ut bilder fra innspillingen av musikkvideoen til «Work Bitch». Foto: Skjermdump/Twitter
LETTKLEDD: Spears teaser fansen med å legge ut bilder fra innspillingen av musikkvideoen til «Work Bitch». Foto: Skjermdump/Twitter Vis mer
POP-PRINSESSE: Britney Spears troner fortsatt på toppen som en av vår tids største popidol.
POP-PRINSESSE: Britney Spears troner fortsatt på toppen som en av vår tids største popidol. Vis mer