Britneys management konfiskerte TV 2-intervju

- Mildt sagt spesielt.

(Dagbladet): Britney Spears var i dag noen kjappe timer i Oslo for å lansere sin nye undertøyskolleksjon. TV 2 fikk under det korte besøket et intervju med popstjernen, men resultatet ble ikke helt som kanalen hadde forestilt seg.

Etter at intervjuet var gjennomført konfiskerte nemlig Spears' management intervjuet som TV 2s utsendte hadde gjort, skriver kanalen selv på sine nettsider.

- For privat - De ønsket å redigere svarene hennes, for de syntes at hun var for privat og at hun snakket for åpent til meg. Etter en god stund har jeg nå fått tilbake tapen, men de har redigert bort mange av svarene hennes, sier journalist Maren Wilberg til TV 2.

- De fjernet de svarene der de syntes hun var litt fnisete og åpen. Det er veldig synd, sier hun.

Årsaken til at managementet i det hele tatt kunne ta tapen med intervjuet, er at den var montert i utstyret stjernens apparat hadde med seg. Det var en avtale TV 2 måtte inngå for å få intervjue Britney Spears.

- Svarte frivillig - Jeg synes praksisen er uheldig, for å si det diplomatisk. Jeg kjenner ikke spørsmålene, men de mente vår tilnærming var for personlig. Men hun svarte jo frivillig, og ga noen svar som managementet åpenbart syntes var uheldig, sier nyhetsredaktør i TV 2, Jan Ove Årsæther, til Dagbladet.

Årsæther sier intervjuet likevel vil bli sendt. I «God Kveld Norge»s reportasje vil de referere til spørsmålene som ble stilt, og svarene Spears ga.

De siste åra har artister lagt stadig større begrensninger på tilgang under opptredener både i Norge og ellers i verden. Under konserter har flere artister enten fotoforbud, eller krever å selv overta rettigheter til bilder tatt av norske redaksjoners fotografer.

De fleste medier nekter å skrive under på denne typen fotokontrakter. Blant annet ble Janet Jacksons konsert i Oslo i 2011 forbigått i stillhet, på grunn av rigide fotokrav.

- Betenkelig Men praksisen TV 2 ble utsatt for i dag, kan ikke Årsæther huske å ha vært ute for tidligere.

- Den er mildt sagt uheldig, og betenkelig, sier han.

Nyhetsredaktøren sier kanalen nå vil vurdere om det blir aktuelt å gjøre liknende avtaler igjen.

- Jeg ser på det som usannsynlig at vi går inn på denne typen avtaler i framtida, sier han.

Middels mottakelse Selv om Spears' management ikke var interessert i at stjernen skulle dele for mye fra privatlivet under norgesbesøket, ga popstjernen selv inntrykk av å være fornøyd med å besøke Oslo.

- Det føles utrolig, det er så fantastisk vakkert her, sa hun til pressen under dagens seanse.

Til tross for en lang karriere med en rekke hits verden over, var ikke alle like imponert over kolleksjonen Spears nå står bak. Moteekspert Ida Elise Eide Einarsdottir anmeldte kolleksjonen for Dagbladet, og trillet en middels treer.

- Joda, det er noe i kolleksjonen som er en popprinsesse verdig, men det er noe som er så tacky at selv ikke Hugh Hefner ville puttet det på coveret, sier hun.

- UHELDIG: Nyhetsredaktør i TV 2, Jan Ove Årsæther (t.v.) synes dagens episode med Britney Spears' management er mildt sagt uheldig. Her er han sammen medArne Hjeltnes og Dag Falk-Pedersen under lanseringen av TV2-programmet «Fly med oss» på Gardermoen tidligere i år.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
- UHELDIG: Nyhetsredaktør i TV 2, Jan Ove Årsæther (t.v.) synes dagens episode med Britney Spears' management er mildt sagt uheldig. Her er han sammen medArne Hjeltnes og Dag Falk-Pedersen under lanseringen av TV2-programmet «Fly med oss» på Gardermoen tidligere i år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer