Britneys reality på TV3

TV3 har kjøpt inn den kritikerutskjelte serien «Britney & Kevin: Chaotic». Det betyr at det er muligheter for at Britney skal føde også på norske tv-skjermer.

18. august sendes den første av i alt seks episoder av serien om Britney og ektemannen Kevin Federlines privatliv.

-Målgruppa er unge kvinner, de som liker eller har likt musikken hennes, sier informasjonskonsulent Ida Linchaussen i TV3.

Serien blir vist i beste sendetid, på torsdager kl 19.30. Linchaussen vil ikke si noe om kanalens forventninger til serien.

Filmer fødselen

17. mai i år sendte den vesle amerikanske tv-kanalen UPN første episode av den hjemmesnekrede dokumentaren «Britney & Kevin: Chaotic». Med håndholdt kamera lagde paret hjemmevideoer fra de møtte hverandre og under forberedelsene til bryllupet i september. Serien ble slaktet av anmelderne, og seertallene raste uke for uke. Premiereepisoden hadde 3,7 millioner seere. Uka etter var tallet sunket med over en million til 2,5 millioner seere.

-Serien er dårlig utført og lite seervennlig, sa Bob Thompson, direktør for Senter for populærkulturstudier ved Syracuse-universitetet til tv.com etter å ha sett første episode.

Nå vurderer høygravide Britney Spears å filme fødselen som et innslag i neste sesong av serien.

Smal målgruppe

TVNorge takket tidligere i år nei til å kjøpe inn serien. Kanalen hadde en stund håp om å sende den et par uker etter USA, men da distributøren ikke kunne love dette, lot TVNorge være å legge inn bud.

Innkjøpssjef i TVNorge, Nina Lorgen Flemmen, ser ikke på dette som noe stort tap.

-En slik serie vil alltid ha en smal målgruppe. Det hadde ikke på noen måte vært noen prime time-serie, men ville nok vært sendt i åtte-tida om sommeren, eller i sju-tida på en lørdag eller søndag, sier Lorgen Flemmen.

Hun mener «Britney & Kevin: Chaotic» primært vil blitt sett av barn og ungdom opp til 19 år.

Jonas Elvebakk i plateselskapet Sony/BMG tror Britney har bred appell bland nordmenn, men han tror ikke popdronningen kommer til å føde på tv.

-Det vil være å gå for langt selv for henne, sier han og ler.

PÅ NORSKE SKJERMER: 18. august kan du se hva som skjedde da Britney Spears møtte Kevin Federline i hennes egen realityserie «Britney & Kevin: Chaotic» på TV3. Her er de fotografert på premieren til «Charlie og sjokoladefabrikken i Hollywood 10. juli.