Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Broadcast

Magisk musikk fra engelske kulthelter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: Broadcast er et av disse bandene som du egentlig kvier deg for å høre på - slik det også var med 2000-debuten «The Noise Made By People» - før du raskt finner ut at det var en dum idé. Broadcast er nemlig briljante.

Problemet ligger i deres utilsiktede, men akk så overpretensiøse inspirasjonskilder: tsjekkisk film og filmmusikk som ingen har sett eller hørt, eller sære franske og amerikanske komponister ingen har særlig lyst til å høre på. Synd, fordi det Broadcast selv kommer opp med, utgjør kanskje årets mest fortryllende og nydelige musikk. Litt sånn Velvet Underground møter sukkersøt engelsk åttitallsindie - med en dæsj My Bloody Valentine på toppen, hvor resultatet bare blir den ene ultracatchy, melankolske og eventyraktige poplåten etter den andre. «Ha Ha Sound» er i så måte en perfekt skive å drømme seg bort til. Årets kultalbum?