Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Brockstedts sønn: - Hun var en salig blanding av mor og artist

- For oss var hun først og fremst mor og farmor, sier Tore Brockstedt (66).

STOLT AV MOR: Nora Brockstedt døde torsdag kveld, 92 år gammel. Sønnen Tore forteller at han ble overrasket over oppmerksomheten rundt morens død. - Vi blir veldig stolte, sier han. Her er Brockstedt avbildet 81 år gammel, i forbindelse med at hun debuterte med en ren jazz-cd etter seksti år som artist. Foto: Mette Møller / Dagbladet.
STOLT AV MOR: Nora Brockstedt døde torsdag kveld, 92 år gammel. Sønnen Tore forteller at han ble overrasket over oppmerksomheten rundt morens død. - Vi blir veldig stolte, sier han. Her er Brockstedt avbildet 81 år gammel, i forbindelse med at hun debuterte med en ren jazz-cd etter seksti år som artist. Foto: Mette Møller / Dagbladet. Vis mer

(Dagbladet): Torsdag kveld sovnet den folkekjære artisten Nora Brockstedt stille inn, 92 år gammel.

Brockstedt etterlater seg sønnen Tore, som hun fikk sammen med Einar Brockstedt, og barnebarna Brede (14) og Even (16).

- Vi blir veldig stolte når vi ser hvor mye oppmerksomhet hun får, sier sønnen til Dagbladet.

- Kall meg gjerne naiv, men det nyhetsbildet i går var i overkant av det jeg hadde forventet meg. Jeg hadde forventet en melding på Dagsrevyen før værmeldinga. At det ble toppsak av det var litt overveldende.

Les Terje Mosnes' minneord over Nora Brockstedt her.

- Salig blanding av mor og artist Brockstedt forteller at moren bodde på Sagenehjemmet i sine siste leveår. Hun satt i rullestol, og var ikke i stand til å greie seg hjemme.

- Etter at hun fikk magesmerter for en uke siden har det gått veldig fort. Det er selvfølgelig trist når noen dør, men når noen dør i en alder av 92 er det ingen tragedie, sier han.

- Hvordan vil du beskrive henne?

Brockstedt humrer.

- Nei, si det. Hun var en salig blanding av mor og artist, sier han.

- Det er klart at hun var veldig mye artist, uten at jeg legger noe tungt i det. Alle kjendisbarn finner seg i at her er det en person som er mye på farten.

Besøkte moren 66-åringen sier at han og moren hadde et fint forhold helt til det siste.

I STUDIO: Nora Brockstedt var en av Norges mest folkekjære artister. Sønnen Tore forteller at moren bevarte sangstemmen helt til det siste. Foto: Kåre Nymark / Scanpix
I STUDIO: Nora Brockstedt var en av Norges mest folkekjære artister. Sønnen Tore forteller at moren bevarte sangstemmen helt til det siste. Foto: Kåre Nymark / Scanpix Vis mer

- Jeg og sønnene mine besøkte henne klokken seks om morgenen i går. Vi lo og snakket om skole. Det var lystig. Og så, tolv timer etterpå, er det slutt. Sånn er livet av og til.

Brockstedt forteller at eksakt dato og sted for begravelsen ikke er bestemt ennå, men at planleggingen er i full gang.

- Vi kan ikke ha begravelse for Nora uten musikk, sier Brockstedt og smiler. 

Bildeserie: Nora Brockstedts liv i bilder

- Veldig stolte Han er forberedt på at det kan bli mange som ønsker å komme i morens begravelse.

- Vi er veldig stolte av mor og farmor for den artisten hun var. Det spesielle med Nora var at hun var et naturtalent. Hun kunne jo ikke noter, forteller Brockstedt.

Stemmen 92-åringen var så kjent for skal ikke ha falmet med årene, skal vi tro sønnen.

- Hun bevarte sangstemmen helt til det siste.    

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media