KOMMENTARER

Broder Tuck på ville veier

Biskop Eidsvig er nok ingen Robin Hood.

NEKTER STRAFFSKYLD:  Biskop i Den katolske kirke, Bernt Eidsvig, er siktet for grovt bedrageri. Foto: Nina Hansen / Dagbladet.
NEKTER STRAFFSKYLD: Biskop i Den katolske kirke, Bernt Eidsvig, er siktet for grovt bedrageri. Foto: Nina Hansen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Magne Lerø i Ukeavisen Ledelse mener at bedragerisiktede biskop Bernt Eidsvig i Den katolske kirke likner på en slags Robin Hood.

Vel hadde Robin Hood også problemer med lovens lange arm, men der stopper nok likheten. Robin Hood tok på seg rollen som den velferdsstaten som ikke fantes i hans middelalderunivers. Han tok fra de som hadde, og fordelte til dem som ikke hadde. Biskop Bernt Eidsvig har oppført seg mer som Robin Hoods munkevenn broder Tuck gone bad. En broder Tuck som har lirket penger ut av Robin Hoods pengesekk og gitt dem til kirken.

Biskopen i Den katolske kirke er ingen kriminell, fastslår Lerø, i hvert fall ikke en sånn som de der vanlige hvitsnippkriminelle, finansgutta. Han argumenterer med at biskopen er en «from mann». En naiv sjel som ikke har vært så nøye på formaliteter, men som simpelthen har forsøkt å sikre seg den statsstøtten han har «rett på». Penger som kirken trenger for å kunne fortsette å tilby gode tjenester, men som den ikke har fått fordi innvandrere fra katolske land «ikke har skjønt» at de må melde seg inn i kirken. Han går langt i å bortforklare, bagatellisere saken og unnskylde biskopen, fordi biskopen egentlig er en grei kar, greiere enn de fleste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer