Brødrene Dals siste eventyr

De gjorde det på 70-tallet, 80-tallet og 90-tallet. Nå gyver de løs på sitt fjerde tiår for NRK - denne gang i aller beste sendetid lørdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HALDEN (Dagbladet): - Dette blir litt Indiana Jones, lover Lars Lystad om den nye serien «Brødrene Dal og mysteriet med Karl XIIs gamasjer».

- En helstøpt krimkomedie. Et mysterium for hele familien - skrudd rundt faktiske historiske hendelser, sier Trond Kirkvaag.

- Vårt beste manus noensinne, er vurderingen til Knut Lystad.

I går kveld gjorde trioen unna de aller første opptakene på historisk korrekt grunn ved Fredriksten festning ovenfor Halden. Dagbladet fikk være flue på festningsmuren.

Ti lørdager

Det hersker enorm entusiasme rundt det nye «Brødrene Dal»-prosjektet, som skal filmes nesten daglig fram til 2. juli, på over hundre innspillingssteder rundt om på Østlandet.

Og for aller første gang er NRKs barne- og ungdomsavdeling tildelt såkalt «prime time» lørdag til en dramatisering:

Ti lørdagskvelder på rad fra nyttår neste år vil Gaus, Roms og Brummund Dal innta NRK1 kl 19.55.

- Vi har store forventninger til serien, innrømmer leder Kalle Fürst ved NRKs barne- og ungdomsavdeling.

Han føyer til:

- Dette bør bli en serie med potensial til å dra 1,2 millioner seere hver lørdagskveld. Det unike med brødrene Dal er jo at dagens besteforeldre var foreldre den gang deres første serie gikk på tv. Og dagens foreldre var barn. Jeg føler meg sikker på at også deres barn vil like det de får se.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.