Brødrene Henriksen

Les første kapittel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Når Ben Henriksen tenker på den dagen broren hans forandret seg, ser minnene slik ut:

Alt ved mor er gjennomsiktig. Hun står på den grønne gressletten ved festningen og løfter brudekjolen langsomt ut til sidene. Smilehullene hennes er dype, midt i en hvit, utbrettet vifte. Solen er oppsugd av silkekjolen, hun er kledd i rent lys. Så løper hun mot meg og kysser meg på munnen.

Smask! sier hun. Far smiler og plukker opp skoene hennes, de er også hvite, med fuktig jord på hælene. Han har på seg smokingjakke og blå dongeribukser. Han fikk ikke på seg buksen som hører til jakken. Det er femten år siden han brukte den. Vi feirer bryllupsdagen deres og de skal seile i den store ballongen som står lenger borte på sletten.

Der venter mannen fra ballongfirmaet. "Up yours" står det skrevet på den veldige ballongen. Den har røde og gule striper. Det er helt nytt, at man kan leie et svev over bytakene og fjorden. De har fått ferden i gave av farmor og farfar.

Axel står borte ved kurven de skal reise i. Han veier sandsekkene som henger på utsiden, jeg ser at han forsøker å balansere en sekk på hodet, den er altfor tung. Axel vinker til meg. Nå er vi alle sammen borte ved ballongen. Mannen forteller oss hvordan alt virker, om gasser og ventiler. Mor klyper far bak mens mannen forklarer at ballongen kan stige og synke, men ikke styres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer