Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: Broen på Bylarm 2017

Broen er for alvor i ferd med å drive ut sine demoner

Mer groove enn gimmick.

PÅ RETT VEI: Det eksperimentelle popbandet Broen er i ferd med å finne formen (og formelen), skriver vår anmelder. Foto: Simon Brendhagen Jensen / Bylarm.
PÅ RETT VEI: Det eksperimentelle popbandet Broen er i ferd med å finne formen (og formelen), skriver vår anmelder. Foto: Simon Brendhagen Jensen / Bylarm. Vis mer

KONSERT: Lenge har det eksperimentelle poporkesteret Broen føltes mest som en gimmick.

Broen

4 1 6
Hvor:

Bylarm, Herr Nilsen

Tilskuere:

ca. 100

«Langt mer fokusert enn noe jeg kan huske å ha hørt av dem tidligere.»
Se alle anmeldelser

Med spraglende kostymer, stakkato rytmer og et velmenende forsøk på å forene nærmest enhver sjanger – jazz, dancehall, krautrock, disco, indiepop, hiphop og gud vet hva – har kvintetten vært altfor mye å bite over. Det har lønnet seg å ha et brett hodepinetabletter parat.

Men noe er åpenbart i endring. «<3», den ferske singelen som annonserte deres signering med indiegiganten Bella Union, peker mot et mer hypnotisk og urovekkende lydbilde.

Det kaleidoskopiske stykket neosoul som innleder konserten deres på Herr Nilsen er nemlig langt mer fokusert enn noe jeg kan huske å ha hørt av dem tidligere. Enda bedre er det påfølgende kuttet, der Røe messer «This is the free world» over et suggererende funkgroove.

Der og da minner trondheimsbandet om Talking Heads og Gang Gang Dance, da den uungåelige dansingen kjennes som å riste av seg et spesielt stygt tilfelle av tropefeber. Med det lager omsider Broen musikk som speiler deres tilsynelatende intensjon om å bygge broer mellom kontinenter såvel som sjangre.

De har imidlertid fortsatt en lei tendens til å rote seg bort. Røe er omtrent tyve ganger mer interessant som sanger enn som som rapper – det er rett og slett en kunst hun ikke har anlegg for – mens resten av bandet skinner sterkest når de jobber med og ikke mot hverandre, noe som dessverre ødelegger siste etappe av settet.

Når det er sagt: I går fortalte en bekjent at han hatet Broen. Han har tydeligvis ikke sett dem spille i det siste.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media