«Broen»-morderen: - En drømmerolle

Måtte finne psykopaten i seg selv.

FERDIG FOR DENNE GANG: Tredje utgave av «Broen» fikk sin dramatiske avslutning i går kveld. Foto: NRK
FERDIG FOR DENNE GANG: Tredje utgave av «Broen» fikk sin dramatiske avslutning i går kveld. Foto: NRKVis mer

(Dagbladet): Den tredje sesongen av populære «Broen» fikk sin dramatiske avslutning på NRK i går kveld, og enda en seriemorder har blitt fjernet fra gatene i København/Malmø.

Årets skurkerolle gikk til den svenske skuespilleren Adam Pålsson, som spiller en mann som vil hevne seg på alle som sørget for at han kom til verden, inkludert sin biologiske far.

Og Pålsson trivdes med rollen, skal vi tro skuespilleren selv. Til SVT beskriver han det som en drømmerolle, selv om den var krevende:

PSYKOPAT: Adam Pålsson spiller morder i «Broen». Foto: Scanpix
PSYKOPAT: Adam Pålsson spiller morder i «Broen». Foto: Scanpix Vis mer

- Det er mange ulike hensyn å ta. Man må spørre seg selv hva slags menneske som er i stand til å gjøre det han gjør. Kan jeg finne noe av det i meg selv? Så er det vrient å vite om man velger riktig, men man merker som regel når man treffer riktig. Og så har man heldigvis en regissør å støtte seg på, sier Pålsson til kanalen.

I Sverige er han et kjent ansikt fra flere produksjoner, blant annet dramaserien «Tørk aldri tårer uten hansker», som også har blitt sendt på NRK.

Pålsson forteller SVT at han har fått merke hvor stor en seersuksess «Broen» er. I Sverige er det noen dager siden morderen ble avslørt.

- Noen har kommet bort til meg i køen på butikken og uttrykt lettelse for at jeg visst ikke var morderen likevel. Men så, senere, har de sagt: «Det var jo deg! Bør jeg være redd for deg nå?»

Den tredje sesongen av «Broen» er altså tilbakelagt, og det arbeides for en fjerde sesong selv om mye fremdeles er usikkert, ifølge VG.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram