Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Broen sesong 4

«Broen»-stjerna brøt sammen etter siste Saga-scene

Følelsesladd punktum for Sofia Helin.

SISTE SESONG: «Hver saga ender...» står det i traileren til den siste sesongen av den dansk-svenske serien «Broen». Video: SVT / DR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag kveld har fjerde og siste sesong av krimserien «Broen» premiere på NRK1.

BETONGKOSTYME: Sofia Helin beskriver det å spille «Broen»-Saga som å bære et betongkostyme. Foto: Jens Juncker-Jensen / Filmlance/ Nimbus
BETONGKOSTYME: Sofia Helin beskriver det å spille «Broen»-Saga som å bære et betongkostyme. Foto: Jens Juncker-Jensen / Filmlance/ Nimbus Vis mer

Det er svenske Sofia Helin (45) som har hovedrollen i den dansk-svenske TV-produksjonen. Hun har hatt rollen som kriminaletterforskeren Saga Norén gjennom totalt 38 episoder fordelt på fire sesonger.

I et ferskt intervju med Expressen avslører Helin at hun kjente på sterke følelser etter å ha spilt inn sin siste scene som Saga.

- Det var utrolig blandet. Det ene er jo at det er som et betongkostyme å være Saga. Det er et stort trykk. Delvis handlet det om det å være på slutten av et langt, langt maraton, og delvis var det en sorg å forlate alle kjære venner. En sorg over å forlate Saga. Alt det samtidig, men også en stolthet over at vi har gjort dette, sier skuespilleren til Expressen.

- Etterpå brast det

45-åringens siste scene som Saga er også den aller siste «Broen»-scenen noensinne. Den nye sesongen består av totalt åtte episoder, og finalen sendes på TV søndag 18. februar.

SATT UT: «Broen»-stjerna Sofia Helin fikk prøve seg som programleder da hun gjestet «Skavlan» i 2015, og satte ut den egentlige programlederen med et frekt sex-spørsmål. Video: NRK / Monkberry Vis mer Vis mer Vis mer... Vis mer

Helin beskriver reaksjonen etter at kameralampene slukket slik:

- Det var så mye på en og samme gang. Etterpå brast det. Det var deilig at det fikk gjøre det, sier Helin til den svenske avisa.

Kroken på «Broen»-døra

Helin har tidligere vært åpen om at rollen som Saga har vært krevende, og uttalte i 2015 at hun følte seg utbrent etter innspillinga av tredje sesong.

Det var allerede i 2016 at det ble kjent at man setter kroken på «Broen»-døra etter fjerde sesong. Produsent Bo Erhardt svarte følgende da han ble spurt om hvorfor de valgte å sette punktum:

- Fordi Sagas reise er slutt.

SPENNING: Sofia Helin og Thure Lindhardt i en scene fra den nyeste «Broen»-sesongen. Foto: Jens Juncker-Jensen / Filmlance/ Nimbus
SPENNING: Sofia Helin og Thure Lindhardt i en scene fra den nyeste «Broen»-sesongen. Foto: Jens Juncker-Jensen / Filmlance/ Nimbus Vis mer

Klovn og steining

Traileren for den fjerde sesongen ble sluppet i august, og var - ikke uventet - av det dramatiske slaget. Klippene viste blant annet en skremmende klovn på et sykehusrom, og en kvinne som er nær begravet opp til skuldrene og blir steinet til døde.

NRKs beskrivelse av de nye episodene legger også opp til høy puls: «Sjefen for det danske migrasjonsverket myrdes brutalt, og drapet knyttes til en kontroversiell utvisningssak. Etterforsker Henrik Sabroe trenger hjelp fra sin kollega og venn Saga Norén, men hun sitter i fengsel for drapet på moren.»

Henrik Sabroe spilles av den danske skuespilleren Thure Lindhardt (43).

Første episode fra «Broen» sesong fire har premiere på NRK1 mandag klokka 21.45.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!