«Broen»-stjerna brøt sammen under filminnspilling

Ville trekke seg fra norske «Gåten Ragnarok».

HØYDESKREKK : Sofia Helin måtte nesten gi opp rollen som Elisabeth i «Gåten Ragnarok» på grunn av høydeskrekk. Foto: Filmweb
HØYDESKREKK : Sofia Helin måtte nesten gi opp rollen som Elisabeth i «Gåten Ragnarok» på grunn av høydeskrekk. Foto: FilmwebVis mer

(Dagbladet): Sofia Helin (41) har den siste tiden høstet mye ros for rollen som Saga Norèn i den populære krimserien «Broen», som denne uken hadde sesongpremiere på norske TV-skjermer.

I høst blir hun også å se på kinolerretet i den norske storsatsningen «Gåten Ragnarok». Underveis i innspillingen fikk imidlertid den svenske skuespillerinnen kalde føtter.

Høydeskrekk I filmen spiller hun rollen som klatreren Elisabeth, som i en av scenene opptrer hengende i et tau, 25 meter over bakken. Da hun i forkant av innspillingen skulle prøve seg som klatrer slo høydeskrekken inn.

I et åpenhjertig intervju med bladet Kamille forteller hun om episoden, som nesten kostet henne filmrollen.

- Jeg dro ut med en stuntmann som skulle være med og klatre. Først øvde vi oss inne på en klatrevegg. Etterpå dro han meg ut på en klippe, som jeg liksom skulle kaste meg utenfor.

Da sa det stopp for 41-åringen.

- Det endte med at jeg brøt sammen;

- Jeg ringte agenten min og sa at jeg måtte trekke meg fra filmen, sier Helin til kvinnebladet.

Fikk stuntkvinne Heldigvis var det ikke Helin selv som skulle spille inn de nervepirrende scenene.

- De hadde jo en stuntkvinne, så jeg skulle egentlig opp der bare for å vite litt om hva en klatrer gjør.

Vel nede på bakken kom hun dermed på bedre tanker.

Da vi var i innspillingsmiljøet var jeg ikke redd i det hele tatt. Når jeg tar det steget glemmer jeg helt hvem jeg er, sier Helin i intervjuet.

Kritikerost i USA «Gåten Ragnarok» er høsten store norske filmsatsing, med et skuespillerensemble bestående av blant andre Nicolai Cleve Broch og Pål Sverre Hagen, i tillegg til svenske Helin.

Filmen hadde verdenspremiere under sjangerfilmfestivalen Fantastic Fest i Texas sist fredag. Der ble den svært godt mottatt av amerikansk media.

«Det er en morsom familieopplevelse, med norsk stil og en velkommen «edge», noe som ikke engang Indiana Jones i sine glansdager noen sinne oppnådde», skrev nettstedet Twich Film i etterkant av premieren.

«Gåten Ragnarok» blir å se på norske kinolerreter fra 4. oktober.

SNAKKER UT : I et åpenhjertig intervju med Kamille forteler Broen-stjernen at hun holdt på trekke seg fra rollen i den nye norske spillefilmen. Fakismile, Kamille
SNAKKER UT : I et åpenhjertig intervju med Kamille forteler Broen-stjernen at hun holdt på trekke seg fra rollen i den nye norske spillefilmen. Fakismile, Kamille Vis mer