Bror mot bror og mor

«The Fighter» er mer familiedrama enn boksefilm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: «The Fighter» starter i 1993. Karrieren er på hell for «irish» Micky Ward (Mark Wahlberg), som aldri har blitt den mesteren han drømte om å bli. Micky trenes av halvbroren Dicky Eklund (Christian Bale), som fortsatt skryter av at han hadde Sugar Ray Leonard nede for telling i 1978 (eller var det Sugar Ray som snublet?).  

Vi befinner oss i Lowell, Massachusetts, en by i forfall. Arbeidsledigheten er høy. Dicky er i ferd med å bukke under av crack og møter ikke opp til trening. Hvis vi legger til at deres tilsynelatende beintøffe mor (Melissa Leo) er ubrukelig som Mickys manager, er det lite som tyder på at lillebror skal få karrieren på rett kjøl.  

Stjernelag   Dermed ligger alt til rette for en tradisjonell boksefilm, med «the underdog» relativt lagt nede, før han blir slått ned enda et par hakk og må starte den lange, harde veien tilbake. Styrken til «The Fighter» ligger i valget av skuespillere til karakterene rundt Micky og filmen handler ikke om hans tre sagnomsuste kamper mot Arturo Gatti i 2002-03, men de avgjørende årene på 90-tallet.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer