Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Broren min inspirerer meg

Ida Elise Broch (19) er lillesøstera til Nicolai. Hun har fått sin første spillefilmjobb i «Mannen som elsket Yngve».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Det er veldig trygt at Nicolai har gått den veien slik at jeg har en som står meg nær som jeg kan spørre om råd. Jeg vokste opp med å se han på TV, og ble selvsagt inspirert av han og tenkte at dette virker ganske morsomt. Jeg begynte som ganske ung på teater, og det synes jeg var utrolig artig, forteller Ida til Dagbladet.no.

Ida vil ikke bli stemplet som bare lillesøstra til han kjente filmskuespilleren, hun vil lykkes for den hun er.

- Jeg vil gå min egen vei og stå på egne ben. Selv om jeg har sett nesten alt Nicolai har gjort og synes han er utrolig filnk, så er det viktig for meg at jeg ikke bare blir forbundet med han, sier hun
.

Sjokkert

Den unge skuespilleren er på vei ut i filmverdenen og stakk i forrige måned av gårde med rollen som Katrine i filmen «Mannen som elsket Yngve».

- Jeg ble helt sjokkert, det gikk jo ikke noe bra på audition trodde jeg. Dette er virkelig en kjempesjanse, og jeg er utrolig glad for at jeg har fått den.

Sterk historie

Ida har lest boken bak filmen, som er skrevet av forfatter Tore Renberg (34), og hun ble grepet av historien som handler om det å være ung på 1990-tallet.

- Det er en veldig fin historie. Jeg har snakket med mange ungdommer som har sagt at boken har vært en stor inspirasjon for dem. Flere unge homofile synes det er flott at noen har turt å skrive så åpent om det å like noen av samme kjønn. Jarle Klepp (hovedrollen) er ikke homofil, men han blir betatt av Yngve. Boken og filmen handler om identitet, og om det å like noen utenfor miljøet en vanligvis er i, forteller Ida.

DRØM BLE VIRKELIGHET: 19 år gamle Ida Elise Broch fikk en av hovedrollene i ungdomsfilmen «Mannen som elsket Yngve». Foto: Motlys
DRØM BLE VIRKELIGHET: 19 år gamle Ida Elise Broch fikk en av hovedrollene i ungdomsfilmen «Mannen som elsket Yngve». Foto: Motlys Vis mer

Små-raddis

Rollefiguren Katrine er litt lik Ida selv - de liker begge å gå egne veier, er litt raddis og digger rock.

- Hun er en sterk jente som er veldig selvstendig, absolutt ikke main stream - hun er mer raddis enn alle andre. Katrine hører på Johnny Mitchell og annen rock og punk fra sytti- og åttitallet, og det gjør jeg også.

Ida går for tiden på teaterlinja ved Romerike Folkehøgskole, og i februar neste år må hun slutte for å starte filminnspillingen.

- Det blir jo trist å slutte, jeg har lært så utrolig mye på folkehøgskolen. Men jeg vil jo selvsagt spille film, sier hun.

FILMSKUESPILLERE: Ida sammen med Arthur Berning som spiller Helge i filmen. Bildene er fra pilottakningen.
STOREBROR OG INSPIRATOR: Nicolai Cleve Broch (31) er halvbroren til Ida. Han har være hennes inspirasjon til å friste skuespiller-lykken.