Rådebank:

Brøt sammen under innspilling

Det ble et tårevått øyeblikk for skuespiller Mathilde Storm da en av de tristeste scenene i sesong to av «Rådebank» skulle spilles inn. Låta som framføres i scenen, har også en helt spesiell link til musikkmiljøet i Bø, hvor serien utspiller seg.

Martine Storm som spiller «Ine» sier det var tungt å spille inn begravelsesscenen i andre sesong av NRK-serien «Rådebank». Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den andre sesongen av NRKs dramaserie «Rådebank» har høstet mye skryt denne vinteren for måten den skildrer mental helse blant unge menn, og har blitt en skikkelig snakkis blant seerne. En tredje sesong av serien er allerede bekreftet.

Den siste uka har 17 år gamle Emma Steinbakkens tolkning av Hellbillies-låta «Jeg glemmer deg aldri» seilt rett til topps på Spotifys toppliste over de mest spilte låtene her i landet. Låta ble spilt i en scene hvor den avdøde karakteren Sivert hedres med bilkortesje, i serien som tar utgangspunkt i rånemiljøet i Bø i Telemark.

Dagbladets anmelder skryter hemningsløst av låta, og kaller den «låta vi trenger nå».

- Vekket noe

Denne fredagen slippes nok en coverlåt fra serien. I episode sju synger skuespiller Mathilde Storm (20), som karakteren Ine, låta «Høvdingen» i begravelsen til Sivert. Det er bandet Byting, som også kommer fra Bø, som står bak låta.

Storm forteller til Dagbladet at innspillingen av scenen ble en tårevåt affære for både henne og mange andre på settet.

- Den scenen ble kjempevanskelig. Det er en sterk låt, og teksten rører veldig. Det blir så ekte, sier hun, og forteller at det var en spesiell stemning i kirka hvor scenen spiltes inn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer