Brøt ut

- Jeg har lært at det er viktig ikke å stole for mye på folk i denne bransjen. Det er mange lure rever som vil ha en bit av deg, sier Stig van Eijk. Bergens-artisten er plateaktuell igjen, sterkt forsinket på grunn av brudd med plateselskapet Universal.

- De ville ha meg til å synge sanger jeg ikke likte, poplåter uten særpreg, skrevet av andre, som bare fløt rundt i Universal-systemet. Det var spesielt to låter de absolutt ville ha meg til å synge, og det var jeg dypt uenig i, sier Stig van Eijk.

Han er blitt 19 år. Det er et og et halvt år siden Grand Prix og 33000 eks er solgt av debutalbumet «Where I Belong».

- Jeg har lært mye, blant annet om hva som foregår innenfor fire vegger i et plateselskap. Om hvor uproffe de (Universal, red.anm.) har vært.

Første singel

- Ble ikke bruddet et problem i forhold til kontrakten?

- Nei. Det var en klausul der som sa at jeg kunne gå om det skulle oppstå uenigheter om den kunstneriske utviklingen.

van Eijk har nå 40- 50 låter å velge mellom til albumet som kommer på nyåret. I går ble den første utgitt som single, «Once In A Lifetime».

Utlandet

Nå er Stig van Eijk artist hos det nystartede Stereo Recordings, med David Eriksen og Kristian Marstrander som bakmenn. De har ambisjoner om å bringe neste album ut i verden.

- Ja, jeg må ha såpass tro på dette. Vi får se når plata kommer ut. Jeg er i alle fall villig til å flytte ut av Norge for å oppnå det jeg vil.

<B>NY SINGEL:</B> I går lanserte Stig van Eijk sin nye singel, men ikke på Universal. De er han ferdig med.