Brothers & Sisters

Velspilt dramakomedie om vindrikkende og ekstremt sammensveiset familie.

DVD: «Brothers & Sisters» er en såkalt «dramedy», en slik «smil gjennom tårer»-sak som på sitt beste kaller på identifikasjon, på sitt verste bare blir klam og klissen. Når serien havner i første gruppe skyldes det i hovedsak to ting: Solide manus og erfarne skuespillere.

Det handler om en amerikansk, moderne, hvit familie i dagens California. Sammen med inngifte, kjærester og barn, samt tidligere elskere og elskerinner, utgjør de et stort, fargerikt ensemble.

Calista Flockhart og Rachel Griffiths, fra «Ally McBeal» og «Seks fot under», viser at de kan mer enn å være irriterende nevrotiske.

Men det er veteran Sally Field som er seriens trumfkort. At hun fortjener sine to Oscar-statuetter, kommer tydelig fram her. Det hjelper også at hun har fått alle de gode replikkene og at de andre blir redusert til sparringpartnere i alle hennes scener. Men likevel.

«Brothers & Sisters» framstiller, alle problemer og krangler til tross, en familieutopi. Søskenflokken er hverandres beste venner, og de samles stadig vekk rundt bordet for å sladre, spise og drikke vin. Mye vin. De trives i hverandres selskap, det er også lett å trives i deres.

LES OGSÅ: