KJEDELIG: Jackson Browne på Norwegian Wood i Frognerbadet. Det ble både ensformig og kjedelig, mener vår anmelder. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen/Dagbladet
KJEDELIG: Jackson Browne på Norwegian Wood i Frognerbadet. Det ble både ensformig og kjedelig, mener vår anmelder. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen/DagbladetVis mer

Browne uten engasjement

Kjedelig gjennomgang av katalogen til Jackson Browne i Frognerbadet.

||| KONSERT: Med Jackson Browne og David Lindley på scenen, blir Frognerbadet plutselig en festivalplass, og etter hvert slutter det å regne også.

Det er ikke Jackson Brownes fortjeneste, og han gjør ikke så mye for å lette på stemningen, heller.
  Lyden av California Browne, som er født i Tyskland men kom til California tre år gammel, er kjent for en rekke gode låter i myk California-sound - særlig på 70-tallet, både for seg sjøl og andre. Siden har han vel egentlig bare vært der hele tida - uten å gjøre så mye av seg.

Kred har han også.

Særlig på grunn av politiske tekster og engasjement for minoriteter som USAs indianere.
 
Lister seg inn På Wood-scenen er det han og det godt voksne bandet på seks som drar det hele i gang, men det er når Lindley nærmest lister seg inn på scenen etter et kvarters tid og legger på blant annet lapsteel og fele at lydbildet får den riktige fylden og lerretet får noen ekstra farger.

Likevel flyter musikken som en rolig elv uten antydning til stryk.

Den har bare ett gir, for å bruke et annet bilde. Velspilt, for all del, men store deler av konserten blir både ensformig og kjedelig - og uten det engasjementet han har vist på andre fronter. Browne har en trygg og god stemme, men gjør svært lite med låtene sine.
  
Lang cv Den eneste som glimter til er egentlig David Lindley, som har samarbeidet med Browne siden 1971.

Tidligere i år ga de ut det akustiske livealbumet «Love Is Strange» sammen.

Lindley har ikke bare Frognerbadets desidert største kinnskjegg, men også en cv lengre enn et middels musikerliv etter studiojobber for folk som Bob Dylan, Ry Cooder og James Taylor. Ved siden av har han en solokarriere som nylig tok ham til Norge, der han også ble askefast.

«Take It Easy» Da han spilte på Notodden Blues Festival for noen år siden, dukket Jackson Browne opp på scenen. Browne fløy ham i sitt eget fly, så det er tydelig at 61-åringen har tjent godt på sine låter.

En av dem er «Take It Easy» (skrevet sammen med Glenn Frey), som også ble The Eagles' gjennombrudd.

Den kom helt mot slutten i går, sammen med gromlåter som «Doctor My Eyes» og ikke minst «Mercury Blues», som er blitt et musikalsk kjennemerke for Lindley.

Mer minneverdig Nå koker det i Badet, men konserten hadde blitt en helt annen om Browne hadde spredt de virkelige godbitene utover i konserten og ikke gjemt dem helt til slutt.

Flere av låtene bandet spilte kunne også med fordel vært byttet ut med mer minneverdig materiale enn det vi får gjennom 70 - i overkant easy - minutter i Frognerbadet. Trivelig, men langtekkelig.

Van Morrisons konsert, som avsluttet lørdagsprogrammet, blir ikke anmeldt av Dagbladet på grunn av fotoforbud.

I BADET: David Lindley (t.v.) og Jackson Browne i Frognerbadet.
I BADET: David Lindley (t.v.) og Jackson Browne i Frognerbadet. Vis mer