Browns «Engler og demoner» blir film

Nyheten klar rett etter «Da Vinci-koden»-premièren.

(Dagbladet.no): Ifølge Variety har Sony Pictures tegnet avtale med Akiva Goldsman, som også skrev filmmanuset til «Da Vinci-koden», om å gjøre filmmanus ut av Dan Browns første religiøse thriller.

Nyheten kommer rett etter premièren på «Da Vinci-koden» der Tom Hanks og Audrey Tautou spiller hovedrollene.

Premièrehelga er filmhistoriens nest beste, som Dagbladet.no tidligere meldte.

Thrillerklisjeer

Dan Brown skrev «Engler og demoner» før han skrev «Da Vinci-koden», men også den handler om Robert Langdon og religiøse myter.

I Norge har boka solgt i over 130 000 eksemplarer.

- Som thriller er «Engler og demoner» mer spennende enn sin mer berømte etterfølger, skriver Dagbladets krimanmelder Kurt Hanssen om boka.

- Brown er kunnskapsrik og kreativ, og har skrevet en uimotståelig røverhistorie om vitenskap og kirke. At den bærer med seg typiske thrillerklisjéer, særlig i persontegningene, er noe man nesten må ta for gitt.

FORNØYD: Dan Browns thriller «Engler og demoner» blir film mens «Da Vinci-koden» vises for fulle hus. Foto: SCANPIX
FORNØYD: Dan Browns thriller «Engler og demoner» blir film mens «Da Vinci-koden» vises for fulle hus. Foto: SCANPIX Vis mer

Det er ikke klart om «Da Vinci-koden»s regissør Ron Howard og filmens hovedrolleinnhehaver Tom Hanks deltar i det nye filmprosjektet, men ifølge Dagens Nyheter har begge førsteprioritet. Hver torsdag sender Dagbladet nyhetsbrevet Kulturavisa, hver mandag kommer Litteraturavisa. Nyhetsbrevene inneholder nyheter fra inn- og utland, og er helt gratis.

Meld deg på:

litteraturavisa kulturavisa
Navn:
E-post:
AKTUELLE: Audrey Tautou og Tom Hanks i en av scenene fra «Da Vinci-koden».