Bruce- bonus

Den vanligvis så kresne og tilbakeholdne Bruce Springsteen har vært nederst i arkivskuffen. Artig det, men det er ingen grunn til overdreven begeistring.

Les flere musikkanmeldelser.

CD: Litt overraskende at Sony har klart å overtale Vår Mann til å stille opp i den raskt voksende «The Essiential»-serien. Dette kunne således vært en gyllen anledning til å lage en fornuftig introduksjon og et hendig kompendium over Bruce Springsteens 30 år lange platekarriere, siden «Greatest Hits»-samlinga fra 1995 på ingen måte er noen optimal oppsummering.

Trygg og forutsigbar

2cd-utgaven av «The Essential Bruce Springsteen» er grei nok, den. Man bør selvsagt stille spørsmålet om når «Living Proof» fra forglemmelige «Lucky Town» (1992) ble en essensiell Bruce-låt, og når en låt som «My Hometown» sluttet å være det. For øvrig er det en trygg og forutsigbar samleskive som heldigvis gir åra fra 1973 til 1982 en hel cd for seg selv.

Uansett - det spennende her er den tredje cd-en som følger med som bonus i deler av opplaget.

Uutgitte spor

Her graver Springsteen fram både obskuriteter og tidligere uutgitte spor fra skrivebordsskuffen, slik at det nesten blir å betrakte som appendiks til «Tracks»-boksen fra 1998 (en opprydning som resulterte i at 56 uutgitte spor så dagens lys).

Her kunne man drømt om flere outtakes fra den uhyre produktive tida rundt innspillingen av «Darkness On The Edge Of Town» som ikke kom med på «Tracks». I stedet får vi hittil uhørte spor som «Born In The U.S.A.»-tiltenkte «None But The Brave» (litt sånn «I Wanna Marry You» møter «Bobby Jean») og en post-«Nebraska» countrypoplåt med tittelen «County Fair» .

Ingen av dem er godbiter av svimlende karakter, men interessant nok for Bruce-kjennere.

Filmlåter

Da er underholdningsverdien høyere når vi får en 1979-innspilling av «From Small Things (Big Things One Day Come)» (som Bruce ga til Dave Edmunds), et gjenhør med Jimmy Cliff-coveren «Trapped» (fra «We Are The World»-albumet) og filmlåter som «Missing» og «Dead Man Walkin'» , samt b-sida «The Big Payback» fra «Nebraska»-tida. Men å kalle det essensielt er å ta i.

<!--BTEK0--> SAMLER SEG IGJEN: Bruce Springsteen har vært i arkivskuffen, og det spennende på denne samlingen er en tredje cd som følger med som bonus i deler av opplaget.