Bruce frykter MP3-pirater

The Boss stoler kun på ti mennesker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

29. juli slippes «The Rising» og Bruce Springsteen ønsker ikke at noen skal laste ned låtene hans på nettet før plata er i butikken. Og måten han hindrer det på, er å holde kortene - eller rettere sagt cd-ene - tett til brystet.

Vanligvis dytter de største artistene ut flere hundre og kanskje flere tusen plater ut til radiostasjoner, journalister og andre i musikkindustrien. Managementet til Springsteen har derimot ikke sendt ut flere enn ti cd-er til folk han stoler 100 prosent på, skriver The New York Times.

- Folk i bransjen som får kopier på forhånd, distribuerer dem ikke, sier Reuters musikkjournalist Gary Graff.

Men noen gjør det, for på nettet er det mulig å finne nesten hele plater flere uker før de er å finne i butikken. I slutten av måneden slipper Linkin Park og Filter nye cd-er, men de kan allerede lastes ned fra nettet.

Klart det før

I 1998 ga Springsteen ut boksen «Tracks» og i fjor dobbeltalbumet «Live In New York City». Ingen av disse cd-ene var å finne i fullstendig utgave på nettet før lanseringen. Faktisk var bare en håndfull av de 84 låtene tilgjengelig for nedlasting før platene var i butikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer