Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bruce Lee lever!

- i ny film.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kungfuhelten fra Hong Kong skal spille hovedrolle i den nye actionfilmen «Dragon Warrior», 28 år etter sin tidlige død. Det melder Reuters.

Gjenskaper dragen

Det sørkoreanske produksjonsselskapet ShinChine vil la Bruce Lee gjenoppstå ved hjelp av datateknologi. Selskapet har fått rettighetene til å lage filmen av Bruce Lees kone Linda Lee Caldwell og datter Shannon Lee.

- Vi tror på ShinChines entusiasme og at de vil lage en førsteklasses film, fortalte Shannon Lee om hvorfor de sa ja til filmen.

I disse dager jobber koreanske og japanske filmforfattere med manuset til «Dragon Warrior», som senere vil oversettes til engelsk og produseres for et verdenspublikum.

Prosjektet har allerede vart i fire år. Det blir første film ShinChine produserer for et amerikansk marked, forteller Chul Shin, sjef for ShinChine.

Døde ung

Reuters skriver at dette blir første gang en død skuespiller vil gjenskapes i en hovedrolle. Det er en sannhet med modifikasjoner, etter at Bruce Lees sønn Brandon ble drept under innspillingen av «The Crow». Filmen ble ferdigprodusert ved hjelp av datateknologi.

Bruce Lee ble født i San Francisco i 1940. Bare 32 år gammel døde han i 1973 av hjerneblødning. Da hadde den lille slåsskjempen fått legendestatus etter innsatsen i kungfufilmer som «Enter the Dragon», «Fist of Fury» og «Way of the Dragon». Det amerikanske publikummet så ham for første gang som Cato i tv-serien «The Green Hornet».

Dagens Bruce Lee-sitat: «Don't think; feel. It's like a finger pointing away to the moon. Don't concentrate on the finger, or you will miss all the heavenly glory.» Bruce Lee i «Enter The Dragon».

FRYKTET MOTSTANDER: Bruce «Dragen» Lee var en svært rask kungfu-mester. Her i en scene fra «The Way of the Dragon».Foto: SCANPIX
LITEN, STOR OG STERK: Bruce Lee hadde en imponerende fysikk. Nå skal han spille i ny film, ved hjelp av datateknologi.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!