«Once Upon A Time In Hollywood»

Bruce Lees datter raser mot Tarantino

- Framstår som et arrogant rasshøl.

FÅR KRITIKK: I denne traileren kan du se deler av framstillingen Bruce Lees datter Shannon Lee reagerer på. Video: Sony Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kultregissør Quentin Tarantinos siste film «Once Upon A Time In Hollywood» har fått strålende kritikker, deriblant fra Dagbladets anmelder, som trillet en femmer på terningen.

Filmens rollegalleri er en kombinasjon av fiktive og ekte personer. I sistnevnte kategori finner vi blant annet regissør Roman Polanski (spilt av Rafal Zawierucha), skuespiller Sharon Tate (Margot Robbie), sektleder Charles Manson (Damon Herriman) og skuespiller og kampsportlegende Bruce Lee (Mike Moh).

Ikke alle er like begeistret. I et intervju med The Wrap går Bruce Lees datter, Shannon Lee, hardt ut mot regissøren.

OBS! Denne artikkelen inneholder en liten spoiler for «Once Upon A Time In Hollywood».

Karikatur

Lee roser skuespiller Moh, men anklager Tarantino for å ha «regissert ham som en karikatur».

- Jeg forstår at de ville at Brad Pitts rolle skulle være en super-hardhaus som kunne banke opp Bruce Lee, men de hadde ikke trengt å behandle ham slik «hvite Hollywood» behandlet ham da han var i live, sier hun til nettstedet.

Bruce Lee underviste noen av Hollywoods største stjerner i kampsport, og gjorde stor suksess med Hongkong-produserte kampsportfilmer. Likevel slet han i lang tid med å slå gjennom i Hollywood.

Shannon Lee mener filmen tegner et ufortjent karikert bilde av faren. Dersom framstillingen er en bevisst satire over stereotypier, bommer den, mener hun.

Ifølge The Guardian dreier kritikken mot filmen seg om en scene hvor Bruce Lee selvsikkert utfordrer Cliff Booth (spilt av Brad Pitt) til en slåsskamp, som Booth kommer seirende ut av. Ifølge Shannon Lee unngikk faren vold for enhver pris - spesielt i møte med folk som ikke var trent i kampsport.

- Han framstår som et arrogant rasshøl full av tomprat, i stedet for en som måtte kjempe tre ganger så hardt for det så mange andre fikk rett i fanget. Det var virkelig ukomfortabelt å sitte i kinoen og høre folk le av faren min.

LITEN GUTT, STORT TALENT: Fem år gamle Ryusei fra Japan er slående lik ikonet Bruce Lee. Video: Ryuji Imai / YouTube Vis mer

Tarantino er en uttalt fan av Lee. Ifølge blant annet CNET er Uma Thurmans ikoniske gule drakt fra «Kill Bill»-filmene en hyllest til Lee i filmen «The Game of Death» fra 1978.

Bruce Lee er kjent fra filmer som «Enter The Dragon» og «Fist of Fury». Etter sin død i 1973, bare 32 år gammel, ble han en av verdens mest kjente kampsportutøvere.

- Irriterende

Det er ikke første gang Shannon Lee uttaler seg om filmen. Tidligere har hun kritisert Tarantino for at han ikke hadde tatt kontakt med henne angående filmen. Ifølge Indiewire var han i dialog med Sharon Tates søster, men ikke Lees familie.

- Å ikke bli inkludert på noen som helst måte i denne filmen, når jeg vet at han har kontaktet andre, er irriterende, sa hun til Deadline i juni.

Hun mener også at Tarantino har unnlatt å karikere andre Hollywood-skikkelser på samme måte, deriblant Steve McQueen (spilt av Damian Lewis), ifølge The Independent.

Shannon Lee er leder for stiftelsen The Bruce Lee Foundation og selskapet Bruce Lee Entertainment, og produserer for tiden serien «Warrior», basert på en av farens ideer.

Tarantino har tidligere blitt anklaget for å gi Margot Robbie påfallende få replikker i filmen.

Under en pressekonferanse på filmfestivalen i Cannes fikk regissøren spørsmål fra The New York Times om tanken bak den sparsomme dialogen. Tarantino svarte simpelthen:

- Jeg avviser hypotesen din.

Quentin Tarantino har ikke kommentert kritikken fra Shannon Lee.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer