SLAKTES: Her er Bruce Springsteen i aksjon da han opptrådte  på Olympiastadion i Berlin 19.  juni. Tyske anmeldere lot seg ikke imponere av «The Boss». Foto: SCANPIX
SLAKTES: Her er Bruce Springsteen i aksjon da han opptrådte  på Olympiastadion i Berlin 19.  juni. Tyske anmeldere lot seg ikke imponere av «The Boss». Foto: SCANPIXVis mer

Bruce Springsteen slaktes før Norge-konsertene

Utenlandske anmeldere har spesielt én ting å utsette.

(Dagbladet): Onsdag 29. juni står Bruce Springsteen igjen på en norsk scene. Med det blir konserten som holdes på Ullevål Stadion om en knapp uke hans 17. Norgesbesøk.

Konserten blir den første av i alt tre planlagte konserter i Norge i sommer. I april meldte Live Nation at Springsteen kommer tilbake for å spille ytterligere to konserter i juli.

Slaktes i utlandet

SPESIELT: Bruce Springsteen snakker om sitt forhold til Norge da han var her i 2013 for å spille på Telenor Arena. Video: Tore Meek / NTB Scanpix Vis mer

Onsdag var det våre danske naboer som fikk besøk av «The Boss». Det ble ifølge danske Ekstrabladet ingen stor fornøyelse. Den danske avisa kaller konserten en katastrofe, og legger mye av skylda på akustikken på Parken Stadion.

- På storskjermen sto Springsteen og knotet, men det kunne like godt vært Poul Krebs. Så uklart lød bulderet mellom tribunene, skriver Ekstrabladets musikkanmelder og fortsetter:

- Kanskje han skal kjøpe en bedre lydmann? Kanskje han ikke har noen?

Heller ikke tyske anmeldere lot seg imponere da «The Boss» stod på scenen i Berlin 19. juni.

- Mange ristet på hodet og måtte holde seg for ørene. Hva er det med denne lyden? Det føltes ut som 300 decibel med udifferensiert lydgrøt. Det var tydeligvis et dårlig lydteam, skriver kringkastingsselskapet, RBB.

Det er samleboksen «The Ties That Bind: The River Collection» som har lagt grunnlaget for turnéen.

- Aldri vært dårlig lyd

Dagbladets musikkanmelder, Øyvind Rønning, har vært på en rekke Springsteen-konserter. Han har aldri opplevd at lyden har vært dårlig på en konsert med «The Boss». Han har derimot opplevd at artister med egne lydteam ikke har gjort en god jobb.

- Jeg har opplevd at artister som kommer med eget lydteam har klart å ødelegge lyden på konserten mens stedets egne lydfolk har revet seg i håret. Jeg har aldri opplevd dette på en Springsteen-konsert, tvert imot har lyden vært meget god, sier han.

Da han anmeldte konserten på Telenor Arena i april 2013, trillet han en femmer på terningen.

Rønning mener at den danske anmeldelsen er en kombinasjon av dårlig lyd og en anmelder som ikke er tilhenger av Springsteen.

- Inntil det motsatte er bevist velger jeg å tro at dette er en kombinasjon av dårlige lydforhold ute og anmelder som ikke er spesielt begeistret for Bruce i utgangspunktet. Vi får snart en mulighet til å sjekk det ut sjøl, sier han.

Ødeleggende

Musikkekspert Asbjørn Slettemark synes det er rart at en artist med et stort apparat rundt seg ikke klarer å levere god lyd. Også han tror at anmelderen ikke er Springsteen-tilhenger.

- Når man betaler for en konsert, så skal alle de som jobber med arrangementet gjøre jobben sin, inkludert lydmannen. Er det håpløs lyd på en konsert, så kan det være veldig ødeleggende, men det skal sies at ekstrabladet er kjent for å slå litt på stortromma når de er sure, sier han.

Slettemark har derimot tro på at lyden skal sitte på Ullevål.

- Han har et godt liveband, og er vant til å spille på store arenaer. Forventningene er nok gigantiske, og jeg regner med at det blir bra på Ullevål, sier han.

Det er Live Nation som er ansvarlige for Springsteens konserter i Norge.

Senior Promoter i Live Nation, Rune Lem, har ikke hørt om problemer tidligere når Dagbladet tar kontakt.

- Det er artistens egne folk som jobber med lyden. Jeg har ikke hørt at dette er et problem, sier han.