VURDERER UTØYA-KONSERT: Bruce Springsteen sier til Dagbladet at ingenting er avgjort ennå, men at de vurderer å delta i en konsert på årsdagen for terrorangrepene 22. juli. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / Dagbladet
VURDERER UTØYA-KONSERT: Bruce Springsteen sier til Dagbladet at ingenting er avgjort ennå, men at de vurderer å delta i en konsert på årsdagen for terrorangrepene 22. juli. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / DagbladetVis mer

Bruce Springsteen til Dagbladet: - Vi vurderer Utøya-konsert

Men «The Boss» har ingen konkrete planer ennå.

PARIS (Dagbladet): På tampen av fjoråret var TV 2 ute med nyheten om at Bruce Springsteen, ifølge «sentrale kilder i AUF», hadde takket ja til å delta i en konsert på Utøya på årsdagen for terrorangrepene 22. juli, men at ingen endelig bekreftelse foreløpig hadde kommet.

AUF-leder Eskil Pedersen avkreftet dette overfor Dagbladet:

- Vi avkrefter at det foreligger noen som helst avtale mellom Springsteen og AUF, sa Pedersen da, før han la til at det hadde vært en stor ære dersom Springsteen hadde spilt for AUF.

- Vurderer å gjøre noe I dag presenterte Springsteen sin nye plate, «Wrecking Ball», for europeisk presse i Paris, og svarte på spørsmål fra rundt 130 journalister fra 18 land.

På spørsmål fra Dagbladet om han vurderte å delta under minnesmarkering, svarte han følgende:

- Jeg har ingen konkrete planer om det ennå, men vi har gode venner i Norge, og jeg vet at vi vurderer å gjøre noe i den forbindelse.

Springsteen ga også uttrykk for sin sorg over terrorhendelsene 22. juli.

- Jeg reagerte med forferdelse da jeg hørte om det som hadde skjedd. Det er en fryktelig hendelse, sier han til Dagbladet under pressekonferansen.

Norgesaktuell i juli Bruce Springsteen er norgesaktuell i det gjeldende tidsrommet. Sammen med The E-Street Band, spiller han på Valle Hovin 21. juli, 23. og 24. juli spiller han på Koengen i Bergen.

Selv om det foreløpig ikke er opplyst om en konsert i Norge 22. juli på Springsteens hjemmeside, er det ingen tidsmessig årsak til at han skal takke nei til konserten.

«Wrecking Ball», Springsteens kommende plate som ble presentert i kveld, er hans 17. studioalbum.

Ved første lytting er det en meget sterk politisk plate, som dreier seg om finanskrisen i USA.