Bruce vil til Norge

Bruce Springsteen vil til Norge 27. juni, men Expert-gruppen har booket Oslo Spektrum. Nå vurderer elektrokjeden å la The Boss få overta den dagen.

Det er alltid håp i hengende snøre, og hvis det går som tusenvis av Bruce Springsteen-fans håper på, kan Oslo og Norge likevel bli innlemmet i sommerens europaturné.

Messe

Bruce Springsteen har sagt at han har lyst til å komme, men det fins ingen passende konsertlokaler som er ledige på den aktuelle dagen. Siste konsert i Europa er Stockholm 25. juni.

-  Springsteen vil gjerne spille i Norge 27. juni som absolutt siste konsert i Europa. Det eneste stedet som er aktuelt - Oslo Spektrum - er opptatt. Vi har forsøkt alt annet, men Springsteens turnéledelse sier Spektrum eller ingenting, opplyser Rune Lem i Gunnar Eide Concerts.

Lenge før Springsteens turnéplaner var klare, hadde Expert-gruppen booket seg inn på Oslo Spektrum. Elektrokjeden skal ha sin Elektrofil-messe der i perioden 18.- 27.juni. Det er en todelt varemesse for forhandlere og kunder.

Ryddejobb

Messa slutter søndag 26. juni, og dagen etter er satt av til rydding.

Men hvis man intensiverer ryddearbeidet, kan Bruce Springsteen stå på scenen mandag kveld 27. juni.

-  Det er mulig. Vi skal ha et møte i dag, så da skal jeg ta opp saken. Problemet er bare å få ryddet Oslo Spektrum raskt nok, men vi skal se om det lar seg gjøre, sier Expert ASA-direktør Henning Eriksen til Dagbladet.

-  Vi må uansett få en konkret henvendelse fra Oslo Spektrum og Gunnar Eide Concerts. Det er mange Springsteen-fans i Expert-kjeden, så det hadde vært en fin gest til Bruce Springsteen og alle hans fans hvis vi kan være med på å få Springsteen til Norge, sier Eriksen.

Turnéstart 25. april

Springsteen åpner verdensturneen i Detroit 25. april, samme dag som hans nye plate «Devils & Dust» blir lansert. I en måned spiller han i USA, før han starter på europaturneen i Dublin 24. mai. Det er satt av 19 konserter i Europa, hvorav de tre siste går i København, Göteborg og Stockholm.

-  Vi har sett på andre muligheter - Rockefeller, Oslo Konserthus og Vallhall. Men det er bare Oslo Spektrum som er reell. 28. og 29. spiller Iron Maiden i Spektrum, så den 27. er eneste mulighet, sier Rune Lem.

EXPERT PÅ SPRINGSTEEN: «Ikke alle kan kalle seg det samme som oss - Expert,» heter det i reklamen. Nå kan Expert-gruppen bli Bruce Springsteen-fans ved å la ham få en av deres dager i Oslo Spektrum i juni. - Vi skal diskutere saken i dag, sier Expert ASA-direktør Henning Eriksen.