Bruce Willis vil invadere Colombia

Stempler landets kokainhandel som terrorisme.

(Dagbladet.no): Den hardtslående actionskuespilleren Bruce Willis gikk til verbalt angrep på Colombias kokainhandel under en pressekonferanse for hans nye film «16 Blocks», melder MSNBC.com.

Til den fremmøtte pressen karakteriserte «Die Hard»-skuespilleren kokainhandelen som terrorisme, og sa at kokain «dreper» USA.

- USA og alle som bryr seg om å beskytte den friheten som store deler av verden nyter godt av, har et ansvar for å gjøre alt de kan for å hindre terrorisme i verden.

Men Hollywood-skuespilleren ga seg ikke med det.

- Det gjelder ikke bare i Midtøsten. Jeg snakker også om å dra til Colombia for å gjøre hva en kan for å stanse kokainhandelen. Den dreper dette landet. Den dreper alle land som kokainen importeres til.

Ikke overraskende reagerer Colombias president Alvaro Uribe på det verbale angrepet fra Willis. Presidenten stempler skuespilleren som arrogant og dum, rapporterer nyhetsbyrået Agence France Presse.

- Dette er en utakknemlig holdning mot Colombia. Dette er arroganse, ignoranse. Dette er en holdning som sjokkerer Colombias stolthet, sa Uribe.

Mesteparten av kokainen kommer fra Sør-Amerika, spesielt fra Colombia, ifølge amerikanske Drug Enforcement Administration (DEA).

VERBALT HARDTSLÅENDE: Actionskuespilleren Bruce Willis angrep i sterke ordelag Colombias kokainhandel og sammenliknet den med terrorisme. Foto: Scanpix
VERBALT HARDTSLÅENDE: Actionskuespilleren Bruce Willis angrep i sterke ordelag Colombias kokainhandel og sammenliknet den med terrorisme. Foto: Scanpix Vis mer
<B>SLÅR TILBAKE:</B> Colombias president Alvaro Uribe slår tilbake til mot Bruce Willis og kaller han arrogant og dum.