Brude-Mia så rødt

Mia Gundersen var som en åpenbaring fra 40-tallet da hun i går gjorde entré som rød brud i årets brude- og selskapsshow i Oslo. Men om hun skal gifte seg snart, selv? - Jeg blir i hvert fall samboer neste uke. Så får vi se, sier hun.

Folk med giftesperre svevde i ytterste livsfare på Grand Hotel i går. Speilsalen og tilstøtende herligheter var okkupert av hundrevis av kvinner som med glassklare blikk orienterte seg i et landskap som formelig skalv av bryllupsdagens dirrende nerve. Men de mange tilbud om brudekjoler, blomster, parfyme, bryllupskaker, dekorasjoner og andre nødvendigheter for den store dag var bare et vorspiel til brudeshowet, som tradisjonen tro ble avsluttet med en kjendis på catwalken.

Samboer

Mia Gundersen så ut som om hun ikke hadde gjort annet enn å gifte seg.

- Ja, dette var kjekt. Jeg følte meg som ei porselensdokke da jeg gikk nedover her. Men jeg er jo ei dolla, da veit du, så det passet bra, sier Mia. I sin Evita-look sang hun også en nydelig versjon av «Don't Cry For Me Argentina» til publikum.

Hun har vært kjæreste med Marcel Lelienhof i et års tid, og nå tar de et steg nærmere brudekjolen.

- Vi blir samboere neste uke. Vi har avslutning på «Cabaret» (på Den Nationale Scene i Bergen, red.anm.) lørdag, og da flytter jeg over hit.

- Og ekteskap?

- Vi får se, sier Mia og smiler både pent og lurt.

Karrieremessig er hun i ferd med å inngå en forlovelse med NRK.

- Jeg har fått tilbud om en skuespillerjobb i en større serie. Tror jeg kommer til å si ja. Men jeg kan ikke si noe om serien ennå. Og aller først skal jeg ha litt ferie.

Alt er lov

Mias inntreden med den todelte røde fløyelskjolen gjorde et solid inntrykk på publikum. Men er det ikke hvit brud man skal være?

- Nei da, sier daglig leder Rudolf Helberg i Poncho Brud & Selskap.

- Du kan ta hvilken farge du vil. Jeg har til og med kledd opp en svart brud.

- Og hun er fortsatt gift?

- Ja, så vidt jeg vet.

Rudolf er enig med Dagbladets brudeekspert (undertegnede) i at nordmenn nok kan være litt konservative i valget av bryllupsutstyr. Men nå er det muligheter for de innsnevrede.

- Nå er det veldig populært med skinnkjoler, kjoler med pelsbesetninger og strapless. En Grace Kelly-stil. 40- og 50-årene er veldig riktig nå. Sammen med 80-tallet. Kjolene kan også godt være store, det er lov med glamour og prinsesse-look, sier Rudolf.

God gift!

DRISTIG: Litt for mor - og litt for far. 40- og 50-tallsstilen er gjeldende fra innerst til ytterst.
SØTE SMÅ: Brudepiker og -svenner hører med til et ekte bryllup.
SVART BRUD: Du kan velge hvilken farge du vil. Til og med kle deg som svart brud.