Brudevalsen sitter som et skudd

Mette-Marit og kronprins Haakon brukte ikke lang tid på å lære seg dansetrinnene. Nå sitter brudevalsen som et skudd. Samtidig står Slottets ballsal klar til bruk etter oppussingen.

Det kommende kronprinsparets manglende danseferdigheter skapte hodebry for Slottet, men nå kan de puste lettet ut. Norges eneste profesjonelle dansepar, ekteparet Karianne og Arve Gulliksen, har fått skikk på Haakon og Mette-Marit. Paret har allerede imponert på dansegulvet i kongelige selskaper ute i Europa.

- Jeg kan bekrefte at undervisningen er avsluttet, sier informasjonssjef Wenche Rasch ved Slottet til Dagbladet.

Kronprins Haakon har også tidligere testet sine danseferdigheter, da han gikk på Sjøkrigsskolen i Bergen.

Hemmelig dans

Om kronprinsparet velger å danse en klassisk brudevals, eller om de tar sjansen på de litt mer avanserte dansene som engelsk vals eller wienervals er foreløpig en hemmelighet. Også de andre bryllupsgjestene har fått tilbud om å lære seg vals og polonese slik at de skal gli lett inn i det kongelige selskap.

Omgivelsene vil også bli de rette, ettersom Slottets ballsal står nyoppusset og fin. Ballsalen var av de siste rommene som sto ferdig etter den store slottsoppussingen. Seinest i april ble de siste arbeidene gjort med salen som også vil være arenaen når 400 spente gjester fester sitt blikk på kronprinsparet idet de gir seg i kast med den obligatoriske valsen.

Lærevillige

Noen av kronprinsparets vennepar har også vært invitert med på timene. Læreviljen har hele tida vært til stede, og etter hvert kom også ferdighetene. Nå tar kronprinsparet en måneds ferie sammen med lille Marius. I løpet av sommeren blir det sikkert en og annen mulighet til å holde danseferdighetene ved like.