Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Strømmetips for Netflix

Bruk helga på science fiction eller heseblesende dokumentarer

Hold sofaen og se på at andre tar seg av blodslitet.

VULKANMANN: Werner Herzog går grundig til verks når han lager dokumentar, denne gangen om vulkaner verden rundt. Foto: Netflix
VULKANMANN: Werner Herzog går grundig til verks når han lager dokumentar, denne gangen om vulkaner verden rundt. Foto: Netflix Vis mer

INTO THE INFERNO

Netflix

Werner Herzog er den levende legenden som tilsynelatende aldri slutter å levere. De siste årene er det dokumentarer han har laget, den ene mer fascinerende enn den andre, inkludert den øyeblikkelige klassikeren «Grizzly Man».

Denne gangen er det vulkaner Herzog har valgt seg som tema. Med forskere og lokale vulkan-naboer som guider studerer han spektakulære og livsfarlige vulkaner og menneskene som bosetter seg ved dem. Det hele rammet inn av tyske Herzogs hypnotiserende engelskuttale.

THE BARKLEY MARATHONS

Netflix

Foto: Skjermdump trailer
Foto: Skjermdump trailer Vis mer

Apropos hypnotiserende dokumentarer: Denne beskjedne filmen tar for seg løpesportens svar på Fight Club, Barkley Marathons.

Langt inne i skauen i Tennessee arrangeres Barkley Marathons årlig for kun 40 utvalgte deltakere. Legg merke til flertallsendelsen: Løpet utgjør minst fire helmaraton og tilsvarer i høydemeter å bestige Mount Everest to ganger. Kun 14 personer har fullført løpet siden 1985!

Med et så dramatisk utgangspunkt overlever filmen å være befriende blottet for arrangert personkonflikt, og har blitt en ren nytelse å følge med på fra sofakroken.

THE EXPANSE

Netflix

Foto: Netflix
Foto: Netflix Vis mer

«Westworld» utropes allerede til den storslåtte sjangerseriens arvtaker til «Game of Thrones», men «The Expanse» kan by på konkurranse.

Dette er science fiction-krim, satt til tida etter at menneskeheten virkelig har inntatt solsystemet. Kanskje ikke like fascinerende for alle, men «The Expanse» klarer det samme som «Game of Thrones»: Å fortelle en spennende historie som appellerer uavhengig av, eller på tross av, hvor interessert man er i settingen og sjangeren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling