Bruk og terningkast

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DEBATTEN RULLER i platebransjen, og i går til og med på selveste «Dagsnytt 18» i kulturkanalen NRK P2: Er vi musikkanmeldere for snille mot norske artister med terningkastene våre? Er vi blitt helt OL på Lillehammer i huet? Brukes sekserterningen feil, eller er norsk musikk faktisk så bra for tida?

MUSIKKANMELDERI handler om mange ting. Det er forbrukerveiledning, folkeopplysning, kunstkritikk og underholdning på samme tid, oppsummert i det forhatte og forløsende terningkastet. Vi får snakke for oss selv først:

Dagbladet har anmeldt 83 norske cd-utgivelser til nå i år, og gitt to seksere - den ene til en retroutgivelse med Radka Toneff, den andre til Equicez-debuten «State of Emergency - Generation Equiz». Gjennomsnittet av disse 83 terningkastene - alle sjangrer, ep-er, konsert- og samleplater inkludert - er temmelig nøyaktig en firer. En bra vår, med andre ord.

DET DENNE debatten egentlig handler om, er ikke hvorvidt det kommer flere gode norske plater nå enn før. Det er det liten tvil om at det gjør. Både VG-lista og Hit40-lista dokumenterer, på hver sin måte, at norsk musikk både kjøpes og radiospilles i historiske kvanta. Dessuten: Sju av tretten «ukas album» hos premissleverandør NRK Petre har vært norske.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer