DEBATT

Bruk snøskuterpengene på aktivt friluftsliv!

Skal vi sponse flere støyende motorer i norsk natur, eller legge til rette for at flere tar seg fram i naturen for egen maskin? Det spørsmålet må politikerne som skal forhandle om statsbudsjettet stille seg.

b>ALTERNATIVET: Tre av fire nordmenn er imot flere snøskutere i norsk natur. Bruk heller pengene på å få folk ut i naturen på egne bein, skriver DNT. Foto: Bølstad,Geir/Dagbladet.
b>ALTERNATIVET: Tre av fire nordmenn er imot flere snøskutere i norsk natur. Bruk heller pengene på å få folk ut i naturen på egne bein, skriver DNT. Foto: Bølstad,Geir/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Billigere snøskutere var blant formålene som vant fram når regjeringen skulle prioritere budsjettkronene for 2015. Regjeringen vil bruke 30 millioner kroner på å redusere engangsavgiften på snøskutere. Partiene som skal forhandle om statsbudsjettet på Stortinget, skal vite at man kan få mye for den samme prislappen, dersom man i stedet vil satse på aktivt friluftsliv for barn og unge. Vi har satt opp regnestykket for dem.

Flere vil være aktive: Undersøkelser viser at fysisk aktivitet i naturen og nærmiljøet er den formen for fysisk aktivitet flest ønsker å gjøre mer av. Turer og utendørsaktiviteter er et lavterskeltilbud som de fleste kan benytte seg av, og som gir folk gode opplevelser og bedre helse. Ifølge Helsedirektoratet oppfyller bare en av fem voksne anbefalingene til fysisk aktivitet i dag. Også barn blir sittende alt for mye stille. Dersom flere tok naturen aktivt i bruk, ville det bety bedre helse for dem og stor samfunnsøkonomisk gevinst for Norge.

Likevel lå det ikke noe løft til friluftslivet i regjeringens forslag til statsbudsjett for 2015. Bevilgningene står på stedet hvil. Derimot fant regjeringen 30 millioner å bruke på billigere snøskutere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer