Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bruker du Snapchat? Da bør du kanskje være forsiktig...

Fant personopplysningene til 4,6 millioner brukere.

SIKKERHETSFEIL: Det er ikke første gang det avdekkes sikkerhetsfeil ved den populære appen Snapchat. Nylig klarte hackere å få tak i telefonnummerene til 4,6 millioner brukere av appen. Foto: KIRSTI ØSTVANG
SIKKERHETSFEIL: Det er ikke første gang det avdekkes sikkerhetsfeil ved den populære appen Snapchat. Nylig klarte hackere å få tak i telefonnummerene til 4,6 millioner brukere av appen. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer

(Dagbladet): Foto- og videodelingsappen Snapchat har blitt svært populær det siste året, men det har også blitt avdekket en rekke sikkerhetsfeil ved appen.

Når man mottar et bilde eller en video i Snapchat,er det bare mulig å se dette i noen få sekunder, før det forsvinner.

Fant 4,6 millioner telefonnummer I 2013 ble det flere ganger advart mot at bildene man sender ikke nødvendigvis blir borte for alltid, selv om selskapet hevder at dette er tilfellet.

Blant annet kom det i oktober en ny app på markedet som gjorde det mulig å lagre bildene og videoene man mottar og se dem når man vil, uten at avsender får vite noe som helst.

I fjor kom det også fram at selv om Snapchat sletter bildene fra sine servere, så blir de ikke borte fra telefonen, de er bare gjemt i en mappe. Den 24 år gamle studenten Richard Hickman avslørte overfor Business Insider hvordan man enkelt kunne finne dem igjen.

Nå har det igjen dukket opp en ny svikt i Snapchats sikkerhetssystem. En gruppe anonyme hackere har nemlig avdekket telefonnummer, lokasjonen og brukernavnene til 4,6 millioner amerikanske brukere av appen. Dette for å sette fokus på Snapchats sikkerhetsmessige problemer, ifølge Daily Mail.

Sensurerte opplysningene Databasen med telefonnummerene ble offentliggjort en knapp uke etter at Snapchat hevdet at de hadde rettet opp i en tidligere feil, som også skal ha kunnet satt brukeres personlige opplysninger i fare, skriver avisa.

«For nå har vi sensurert de to siste sifrene i telefonnumrene for å unngå spam og misbruk», skrev hackerne på nettsiden der de offentliggjorde listene over brukeres private informasjon.

Da en annen gruppe tidligere oppdaget sikkerhetsfeil ved Snapchats systemer, svarte selskapet dette i et blogginnlegg:

«I løpet av det siste året har vi iverksatt ulike sikkerhetstiltak for å gjøre det vanskeligere å finne brukeres private informasjon. Vi har nylig satt igang ekstra tiltak og vil fortsette å gjøre forbedringer for å bekjempe spam og misbruk.»